Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nurol Tower Her Hafta 1 kat Yükselecek!

Nurol GYO’un Mecidiyeköy’deki Nurol Tower projesi 140 milyon dolar yatırımla hayat buluyor. Baza bölümü tamamlanan ve her hafta bir kat yükselmesi planlanan Nurol Tower 145 metreye ulaşacak ve Haziran 2014’de tamamlanacak.

Nurol Tower Her Hafta 1 kat Yükselecek!

İlk etapta TOKİ ile hasılat paylaşımı ile yapılmasına karar verilen, daha sonra Nurol GYO’nun tamamını satın aldığı projenin yatırım değeri 140 milyon dolar.  Mecidiyeköy’e yapılacak Kabataş-Bağcılar metrosuna da çok yakın olan proje,  Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı ve Florence Nightingale Hastanesi’ne de yürüme mesafesinde. Projede 243 adet ev-ofis, 12 adet ofis, çarşı katında da 36 adet dükkan ve mağaza olmak üzere 291 bağımsız bölüm bulunuyor. Nurol Tower’da  büyüklükleri 73 ila 193 metrekare arasında değişen birimlerin ortalama metrekare fiyatı 6 bin 200 dolar.

Evinizi siz tasarlayacaksınız!

Nurol GYO’nun ilk projesi Nurol Tower ev-ofis-ev konsepti ile hayat buluyor. Yükseltilmiş döşeme ile teslim edilecek projede konut sahipleri evlerini istedikleri şekilde tasarlayacak. Böylece kişiye özel konutlar yaratılarak tadilat masraflarının önüne geçilecek. Projedeki birimleri dileyenler ofis, dileyenler home ofis ya da rezidans olarak kullanabilecek.

LEED Gold’a aday

Üçgen formda tek blok halinde ve 32 katlı kule mimarisiyle inşa edilen Nurol Tower LEED Gold Setifikasına aday. Tüm üniteleri güney, güney-doğu ve güney-batı yönüne bakacak şekilde üçgen formasyonlu inşa edilen Nurol Tower’da, bu sayede güneş enerjisinden maksimum düzeyde yararlanılacak.  Sertifika gereklerini yerine getirmek için maliyeti yüzde 10 oranında arttırdıklarını söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, bu sayede projede yaşayanların yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacaklarını dile getirdi.

Bir gün kiracısız kalmaz!

Projedeki bazı bölümler kira getirisi nedeni ile satışa çıkmayacak.  Aykaç, iyi temettü dağıtan bir GYO olma amacı ile bazı birimleri portföylerinde tutacaklarını söyledi. Projelerin lokasyonuna dikkat çeken Aykaç “ Bu projedeki birimler bir gün dahi kiracısız kalmaz” dedi.

3 projeye 600 milyon dolar yatırım yapılacak

Şirket Nurol Tower projesinin yanı sıra Seyrantepe’de ve Hürriyet binasının yer aldığı Basın Ekspres Yolu’nda da proje geliştirecek. 3 projelerinin toplam maliyetinin 600 milyar dolar olduğunu söyleyen Aykaç, bu rakamın yakın zamanda milyar dolarları bulacağını dile getirdi. Aykaç, her üç projede, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 5 bin kişiye iş istihdamı yaratacaklarını söyledi.

Nako arazisinde sona gelindi

Zeytinburnu-Seyitnizam bölgesinde yer alan nakliye ambarlarının yerine konut projesi yapmaya hazırlanan Nurol GYO anlaşmada sona geldi. Arsa alımı için 15 aydır görüşme yaptıklarını söyleyen Aykaç, “Mayıs ya da Haziran ayında çıkacak karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Biz şirket olacak hazırız ve gelecek cevabı bekliyoruz” dedi. Aykaç, bu dört projenin yanı sıra yıl içinde bir proje daha hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Piyasa değerini en fazla yükselten şirket

Yarım asırlık tecrübesi ile Türkiye ve dünyada inşaat, savunma sanayi, finans, turizm ve enerji olmak üzere beş ana sektörde faaliyet gösteren Nurol Holding bünyesinde faaliyet gösteren Nurol GYO, İMKB’de 2012 yılında yüzde 402’lik artışla piyasa değerini en fazla yükselten şirket oldu.

 

 

 

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/nurol-tower-her-hafta-1-kat-yukselecek-_106506.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!