Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODE, 40 Milyon Dolarlık Camyünü Yatırımında Son Dönemece Girdi

ODE Yalıtım’ın geçtiğimiz yıl temelini attığı ve toplam 40 milyon dolara mal olması planlanan Çorlu’daki camyünü fabrikasının montajında son aşamaya gelindi. Eylül ayında bitirilmesi öngörülen fabrikanın yıllık 21 ton üretim kapasitesiyle ekimde faaliyete geçmesi planlanıyor.

yapi.com.tr
ODE, 40 Milyon Dolarlık Camyünü Yatırımında Son Dönemece Girdi

ODE Yalıtım’ın geçtiğimiz yıl temelini attığı ve toplam 40 milyon dolara mal olması planlanan Çorlu’daki camyünü fabrikasının montajında son aşamaya gelindi. Eylül ayında bitirilmesi öngörülen fabrikanın yıllık 21 ton üretim kapasitesiyle ekimde faaliyete geçmesi planlanıyor.

2008’in ilk 500 yatırımı arasında

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, tesiste şilte, levha ve boru çeşitlerindeki camyünü üretiminin gerçekleştirileceğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız yatırımımız 40 milyon dolarlık büyüklüğü ile 2008 yılının ilk 500 yatırımı arasında yer alıyor. Bu hem bizim için, hem de sektör adına yatırımın ne denli önemli olduğunun kanıtı” dedi. ODE Yalıtım olarak, kriz dönemlerinde aldıkları yatırım kararları ile büyüdüklerini ifade eden Turan, bu yatırımın da büyüme ve global pazarlara açılma stratejisi doğrultusunda cesur bir karar olduğunu söyledi.

Başlangıç kapasitesi 21 ton, hedef 50 bin ton!

Fabrikadaki hazırlık çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini belirten Turan, yurt dışından ithal edilen makineleri taşıyan 70 TIR’ın 47’sinin bölgeye ulaştığını ve montajın hızlı bir şekilde gerçekleştiğini kaydetti. Turan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Eylül ayında tüm hazırlıklarımızın biteceğini ve ekim itibariyle üretime geçeceğimizi öngörüyoruz. Ekimde öncelikle şilte ve levha camyünü üretimi ile başlayacağız. 2009 Ocak ayından itibaren boru tipi camyünü üretimine geçeceğiz. İlk etapta 20 bin ton levha ve bin ton boru olmak üzere toplam 21 bin ton üretim kapasitemiz var. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde kapasitemizi 30 bin tona çıkarma hedefindeyiz. Daha sonraki dönemlerde ise bu rakam 50 bin tona ulaşacak.”

Cam yünü nedir, nerelerde kullanılır?

Yalıtım sektöründe en çok kullanılan ürünlerden olan camyünü, ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlar. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde bile boyutlarında bir değişme olmaz. Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve paslanma yapmaz, böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmez.

Camyününden evlerde ve sanayi tesislerinde dış duvar yalıtımlarında, iç duvarlarda ses yalıtımında, çatılarda ses ve ısı yalıtımında, yatçılıkta, otomotiv sektöründe taban yalıtımlarında, spor salonlarında, boru izolasyonunda, uçaklarda, depolarda, bilgisayar odalarında, konferans salonlarında ve arıcılıkta yararlanılır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ode-40-milyon-dolarlik-camyunu-yatiriminda-son-donemece-girdi_61605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!