Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODTÜ'de Orman için Çadır Nöbeti

ODTÜ ormanına sahip çıkıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yoluna karşı çadır nöbeti başladı.

yapi.com.tr
ODTÜ'de Orman için Çadır Nöbeti

ODTÜ Ormanı’ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampüs içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ’lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurdu.

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ’lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemciler, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları attı.

Radikal'in haberine göre, çadırların kurulmasının ardından bir konuşma yapan eski ODTÜ öğrencisi Çetin Örgen ise 50 yıl önce birçok arkadaşıyla o ağaçları elleriyle diktiklerini ve ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. Öte yandan viyadük çalışmalarının devam ettiği görüldü.

Polisin uyarıları sonucu çadırlar kaldırılırken ODTÜ'deki nöber sabaha kadar devam etti.

Gökçek'ten eylemlere tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise eylemlere twitter üzerinden tepki gösterdi. ODTÜ’de yapılacak yolla ilgili kamuoyu yoklaması yapılmasını teklif eden Gökçek, protestoları destekleyen gazeteci Can Dündar’ı da sert dille eleştirdi.

İşte Gökçek’in sözleri:

Hadi ODTÜ... Hem ODTÜ içinde, hem Ankara da kamuoyu yoklaması yapalım... Vatandaş ve öğrenciler bu yolu istiyor mu? Kim ODTÜ arazisi için yapılacak kamuoyu yoklamasından kaçıyorsa o haksızdır... O zaman her zaman ODTÜ'de 150 eylemci ne derse o doğrudur... Hadi oradan.... Kamuoyu yoklamasını size öğreteceğiz...

Can kendine güveniyorsan bu konuda seninle TV'de bir tartışma programı yapalım... Var mısın? Yoksa Korkar mısın? Cevap bekliyorum... Şu anda insanları suça sevkettiğinin farkındasın değil mi? Türkiye de mahkemeler yerine çözümü kaba kuvvetten beklemek suçtur ve isyana teşviktir... Burada olacak olaylardan sorumlu olacaksın. İlk olayda peşine düşerim...

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtude-orman-icin-cadir-nobeti_111780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!