Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Ofislerin Kiraları Yüzde 50'ye Varan Oranlarda Düştü

Kriz döneminden önce birçok şirketin B sınıfı ofislerden A sınıfı ofislere taşındığını söyleyen Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, "Taksim, Maslak, Etiler ve Bebek gibi semtlerde kira düşüşleri maksimum yüzde 20'ye ulaştı. Kurtköy, Halkalı, Ümraniye ve Bahçeşehir gibi lokasyonlarda ise kira gelirleri daha yüksek oranlarda düşüş

Referans Gazetesi
Ofislerin Kiraları Yüzde 50'ye Varan Oranlarda Düştü

Kriz nedeniyle boşalan ofisler nedeniyle kiralar yüzde 20 ile 50 arasında düştü. Kriz döneminden önce birçok şirketin B sınıfı ofislerden A sınıfı ofislere taşındığını söyleyen Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, "Taksim, Maslak, Etiler ve Bebek gibi semtlerde kira düşüşleri maksimum yüzde 20'ye ulaştı. Kurtköy, Halkalı, Ümraniye ve Bahçeşehir gibi lokasyonlarda ise kira gelirleri daha yüksek oranlarda düşüş gösterdi. Son 3 aydır gerilemeler daha keskin olarak gözüküyor" dedi.

Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner ise kira fiyatlarındaki düşüşü suni artışların reel rakamlara dönüşmesi olarak açıkladı. Soner, Taksim gibi işlek bölgede bile kiralara zam yapılmadığını kontrattaki zam oranları üzerinden ciddi bir rakamda uzlaşıldığını ifade etti.
 
Kimsede iş kuracak cesaret yok

Ofis piyasasında kiraların yüzde 50 oranında gerilediğini aktaran International Realty Plus (IRP) Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş ise, şu açıklamayı yaptı: "Metrekaresi 80 euro olan ofis kiraları 40 eurolara kadar geriledi. Markalı projelerin binalarında bile ofis katlarının metrekaresi 20 dolarlara kadar düştü. Ofis piyasasında hareketin oluşması için yeni yatırımlarının oluşması lazım. İş kurmayan ofis de açmıyor. Kriz ortamında da kimse iş kuracak cesareti bulamıyor. Yeni iş girişimlerinin olmayışı, mevcut ofisleri de küçülmeye zorluyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ofislerin-kiralari-yuzde-50ye-varan-oranlarda-dustu_71450.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!