Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Önce Tahribat Sonra Karar

Bursa’da mobilyacılar sitesi sınırlarında yer alan orman arazisinin vasfı değiştirildi. Karardan önce yapılaşmaya başlayan alanda bundan böyle ‘sınırsız’ faaliyet gerçekleştirilebilecek.

yapi.com.tr
Önce Tahribat Sonra Karar

Resmi Gazete’de geçen ay yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları’yla İzmir Bayraklı ve Bursa İnegöl Hamzabey ile Yenişehir ilçesine bağlı olan Çayırlı Mahallesi’nde yer alan bazı alanların, orman sınırları dışına çıkartıldığına ilişkin ilan, yapılan incelemelerin ardından tepki çekti. Bursa’da ormanlık alan vasfını yitirdiği öne sürülen alanların bir kısmının mobilyacılar sitesinin kullanımında olduğu ortaya çıktı.

BirGün’de yer alan habere göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, yaptığı değerlendirmede, “18 yıllık dönemde, maden aramaları, taş ocakları, HES’ler, JES’ler ve daha birçok gerekçe ile ormanlarımız adeta talan edildi. Orman ekolojik bir sistemdir. Daraltılmaması gerekir.” dedi.

Sarıbal, şunları söyledi: “Müteahhitlere neredeyse sınırsız ağaç kesme izni verilerek ormanlar yok ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı, ormanlarımızın arttığını iddia ediyor ama doğru değil. Ormanları ve tarım arazileri yağmalanan illerin başında da Bursa gelmektedir. Kamuoyunun yakından bildiği Yenişehir Kirazlıyayla’daki maden arama faaliyetleri, bu talanın sadece küçük bir örneği.”

Bursa’da orman vasfı alınan alanın uzun yıllar önce bu vasfını yitirdiğini söyleyen Sarıbal, “Sanayileşmeyle etrafında yapılar oluşturulmuş ama ‘orman’ olduğu için bu parsellere dokunulmamış. Şimdi bu parseller için yapılaşma izni çıkıyor. Önceden yapılaşmanın olduğu bölge için sonradan karar alınmış görünüyor.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/once-tahribat-sonra-karar_183445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!