Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ordu Belediyesi’nden Gece Beton Dökümü

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Çamlık'a gece saatlerinde beton döktü. Ordu Çevre Derneği, belediyenin imar değişikliği sürecini beklemediğini kaydederek, "Çamlık’a beton dökmek, yasa tanımazlıktır.” açıklamasında bulundu.

yapi.com.tr
Ordu Belediyesi’nden Gece Beton Dökümü

Ordu Çevre Derneği, AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye Çamlık için imar değişikliği sürecini tamamlamadığını belirterek, ”Gece gece yasal süreç tamamlanmadan Çamlık’a beton dökmek, yasa tanımazlıktır.” açıklaması yaptı.

BirGün’de yer alan habere göre; Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık için yapmak istediği imar değişikliği için projeyi askıya 17.09.2020 tarihinde çıkardı. Bu konuda Ünyelilerin bir aylık itiraz süreleri var. İtirazlar da değerlendirildikten sonra Meclis son kararını verecek.

Askıya çıkalı bir hafta olduğu halde OBB, Salı günü gece oldubittiye getirerek yasalaşmayan imara göre beton dökmeye başladı. Bu kabul edilemez. OBB kendi yasasını tanımaz olmuş. Neden korkuluyor? Yangından mal kaçırırcasına bu acele nedir? OBB’ye yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir? Bu Beton dökme emirini verenler hakkında soruşturma açılmalı. Dökülen beton kaldırılmalıdır. Ordu Çevre Derneği olarak daha önce de kanıtladığımız gibi OBB, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor.”

AKP’li belediyenin Ünye Çamlık’ta yapmak istediği projeye tepki gösterilmiş, itiraz dilekçeleri verilmiş ve Ordu Çevre Derneği’nin de desteğiyle Ünye’den gelen Platform üyeleri OBB önünde basın açıklaması yapmışlardı. Basın açıklaması sorası OBB’de İmar Komisyonu ile toplantı gerçekleştirilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ordu-belediyesinden-gece-beton-dokumu_181936.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!