Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ordu’da Deniz Dolgusuna Geçit Yok

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen deniz dolgusu ve kıyı düzenleme projesine karşı açılan davayı çevreciler kazandı. Mahkeme, proje için verilen ÇED raporunu iptal etti.

yapi.com.tr
Ordu’da Deniz Dolgusuna Geçit Yok

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Melet ırmağı ile Turnasuyu ırmağı arasındaki sahil şeridine deniz dolgusu yaparak kıyı düzenleme ve bisiklet yolu yapmak istedi. Ancak çevreciler ve vatandaşlar ekolojik dengenin bozulacağını ileri sürerek Ordu 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), mahkemenin proje için verilen ÇED raporunu iptal ettiğini açıkladı.

ORÇEV yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, kente ihanet eden ve zarar verenlere karşı hukuksal mücadele edildiği vurgulanarak, “Bu zamana kadar kıyı düzenleme ve deniz dolgusu adıyla yapılan projelere açtığımız davaların tümü lehimize sonuçlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararlarına uymayıp suç işlemeye devam ediyor. Rıhtım ve Melet Irmağı arasında parça parça ve bütüncül projeleri oldu. Davaları kazandık. Melet Irmağı doğu yakasına balıkçı barınağı yapmaya başladı, dava açtık kazandık. Ancak mahkeme kararına uymayarak barınağı hemen hemen bitirdiler.” denildi.

Yeni davayı da çevreciler kazandı
ORÇEV Yönetim Kurulu açıklamasında kıyı düzenlemesi için açılan açtıkları davayı da kazandıkları vurgulanarak, “Son olarak Melet Irmağı ile Turnasuyu Irmağı arasında kıyı düzenleme, bisiklet yolu ve deniz dolgusu adıyla bir proje hazırlanmıştı. İtirazımızı yaptık. Dava açtık. Bilirkişi Heyeti hazırladığı raporla haklılığımızı ortaya koydu. Ordu 1. İdare Mahkemesi de lehimize karar verdi. ÇED iptal edildi.” ifadelerine yer verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orduda-deniz-dolgusuna-gecit-yok_191334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!