Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orhan Pamuk’un Penceresinden

New York Times gazetesi yeni yazı dizisi “Dünyadaki Pencereler”i Nobel ödüllü romancımız Orhan Pamuk’la başlattı. Pamuk, İstanbul’daki evinden görünen manzarayı kaleme aldı, İtalyan çizer Matteo Pericoli de metinden yola çıkarak bu manzarayı çizdi.

Hürriyet Gazetesi
Orhan Pamuk’un Penceresinden

STRONG>New York Times gazetesi yeni yazı dizisi “Dünyadaki Pencereler”i Nobel ödüllü romancımız Orhan Pamuk’la başlattı. Pamuk, İstanbul’daki evinden görünen manzarayı kaleme aldı, İtalyan çizer Matteo Pericoli de metinden yola çıkarak bu manzarayı çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) saygın gazetesi New York Times, “Dünyadaki Pencereler” adlı özel dizisini, Nobel ödüllü Türk romancısı Orhan Pamuk’la başlattı. Bu ilginç proje gereği Pamuk, İstanbul’daki evinden görünen manzarayı gazete için kaleme aldı ve İtalyan mimar, çizer ve yazar Matteo Pericoli’yse, ünlü yazarın anlatımlarından yola çıkarak bu manzarayı çizdi.

“Turkish Delight” altbaşlığıyla yayınlanan dizinin bu ilk bölümünde Pamuk, penceresinden görünen Boğaz manzarasını betimledi. Penceresinden Haliç’in girişi, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin yanısıra, Anadolu yakasının panoramik görünümü, Adalar ve 1. Boğaz Köprüsü’nü izlediğini anlatan Orhan Pamuk, kendisine, “Bu muazzam manzara seni işinden alıkoymuyor mu” diye soranlara “Hayır” yanıtını verdiğini söyledi.

Pamuk, yazı yazmaya ayırdığı vaktin büyük bölümünü, bir sonraki cümlenin ne olacağını düşünmekle geçirirken, bu sırada gözü, önünde duran defterden kayıp, NYT için tasvir ettiği manzaraya yöneliyormuş. Ünlü yazar, “Benim Adım Kırmızı” adlı tarihi romanındaki hikâyenin geçtiği mekânların büyük kısmının, penceresinden göründüğüne dikkati çekti.

NEW YORK'U DA ÇİZDİ

Orhan Pamuk’un penceresinden görünen İstanbul manzarasını çizen Matteo Pericoli’yse, aslında bu tarzda bir projeye daha önce de imza atmıştı. Pericoli, “Penceremden Şehir: 63 New York Görünümü” adlı bir kitabın çizimlerini yapmış, bu kitap için de New York’ta yaşayan 63 yazar ve sanatçı, kendi evinin penceresinden, dünyanın en kozmopolit şehrinin nasıl göründüğünü anlatmıştı. Pericoli’nin NYT için önümüzdeki haftalarda yapacağı çizimlerde, Pamuk gibi dünyanın başka ünlü yazar ve sanatçılarının evlerinden görünen şehir manzaralarının konu edilmesi bekleniyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/orhan-pamukun-penceresinden-_81618.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!