Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Hasta Kent Adapazarı

Örnek Bir Kent: Yalova

Yalova'da depremin maddi yaraları sarıldı gibi. Altyapı tamamen yenilenmiş. Sosyal olanaklarıyla gelişen kentin nüfusu deprem öncesi rakamı yakalam

Radikal



b>Yalova'da depremin maddi yaraları sarıldı gibi. Altyapı tamamen yenilenmiş. Sosyal olanaklarıyla gelişen kentin nüfusu deprem öncesi rakamı yakalamış
17 Ağustos depreminde büyük zarar gören illerde, felaketin yaraları sarılamadı. Ancak Yalova, depremde zarar gören diğer iller ile karşılaştırıldığında çok daha kısa sürede önemli bir gelişme sağladı. Depremden sonraki iki yılda sorunlarını çok büyük oranda gideren Yalova'da üçüncü yılda depremden kalan tek iz, prefabrik konutlar.
Yalova'da deprem felaketinin üzerinden geçen 3 yılda büyük bir değişim gözlemleniyor. Yeni yapılan parklarda konserler düzenleniyor. Kaldırılan enkaz ile doldurulan ve depremden sonra çevre düzenlemesi yapılan sahil kısmı insanlar ile dolu. Çevre düzenlemeleri, insanların depremin acı izlerinden mümkün olduğunca sıyrılmasını sağlıyor. Bisiklet yolları, bisiklet park alanları bile yapılmış. Arka kesimlerde yer yer altyapı sorunları devam etse de merkezde sokaklar temiz .


Yaşar Okuyan etkisi
Depremde kentin altyapısının yaklaşık yüzde 70'i hasar gördü. Deprem felaketinden bu yana zarar gören kanalizasyon ve su şebekesinin tamamı onarıldı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova'nın diğer illerden daha kısa sürede yaralarını sarmasında iyi bir ekip çalışmasının etkili olduğunu ifade ediyor. Hemen deprem sonrasında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın, çalışmaların başında yer almasının kentin ayağa kalkmasında önemli bir etken olduğunu belirten Koçal şunları söyledi: "Yalova, oransal olarak bakıldığında diğer kentler ile aynı zararı görmüştür. Ancak biz, bürokratı, milletvekili, belediyesi olarak uyumlu bir ekip çalışması yürüterek imkânları iyi değerlendirdik. İmar planları tamamlandı. İki katın üzerinde bina söz konusu olmayacak. Şu an nüfus deprem öncesinden daha fazla."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ornek-bir-kent-yalova_1442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!