Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

OSB'lerdeki Elektrik Projeleri Onay ve Kabul Yetkisi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Nurettin Özdebir, Organize Sanayi Bölgeleri Derneği'nin (OSBDER) OSB'lerde yetki isteyerek huzursuzluk çıkarmaya ve birlik ve beraberliği bozmaya çalıştığını öne sürdü.

yapi.com.tr / AA
OSB'lerdeki Elektrik Projeleri Onay ve Kabul Yetkisi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bizzat bilgisi dahilinde EPDK'dan dağıtım lisansı almak kaydıyla OSB'ler ve OSB'lerdeki işletmelerin elektrik projeleri onay ve kabul yetkisinin 31 Aralık 2012 tarihine kadar OSBÜK'e verildiğini anımsattı.

OSBDER'in bu yetkinin OSB'ler tarafından kullanılmasını istediğini ifade eden Özdebir, 150 OSB'de üretim yapılmasına ve 136 OSB'nin de elektrik dağıtım lisansı almasına rağmen, sadece 51 OSB'de branş mühendisi istihdam edildiğini, kabul tutanaklarının onayı için gereken 8 yıllık tecrübenin ise çok azında olduğunu, OSBDER'in OSB'lerdeki bu tabloyu bilmeden OSB'lere yetki isteyerek huzursuzluk çıkarmaya ve birlik ve beraberliği bozmaya çalıştığını ileri sürdü.

OSBDER'in proje onayından alınan ücretlerle ilgili iddialarının da tamamen gerçek dışı olduğunu savunan Özdebir, şunları kaydetti:

''Nasıl oluştuğunu bilmediğimiz bir 7 bin 400 TL iddiası vardır. Oysa bir kabulün sanayiciye maliyeti en fazla 680 TL olmaktadır. Kurul başkanının ulaşım ve konaklama giderlerinin ilgili firma tarafından karşılanması halinde bu miktar 440 TL'ye düşmektedir. Bu rakamları TEDAŞ'ın 2011 tarifesinden bazı kalemlerde yüzde 50, bazı kalemlerde ise yüzde 20 indirim yaparak belirledik. Gerçek böyleyken OSBDER'in kamuoyunu yanıltmaktaki amacını anlayamadığım gibi hayret ve üzüntüyle karşıladım.''

OSBÜK'ün yetkinin alındığı günden bugüne kadar 150'den fazla proje onayı ve 12 kabul gerçekleştirmiş olduğunu belirten Özdebir, tüm dünyaya model olmuş OSB'lerin gelişimi, sorunlarının çözümü için çaba harcandığını kaydetti

Özdebir, bu girişimlerin OSB'lerin gelişimi için verilecek mücadeleden alıkoymayacağına dikkat çekti.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/osblerdeki-elektrik-projeleri-onay-ve-kabul-yetkisi_90935.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!