Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otelden Çıkan Sanat Markası: Casa Dell’Arte

Casa Dell’Arte Otel’deki resimleri müşteriler satın almak isteyince Moiz Zilberman ve Ahu Büyükkuşoğlu, bu kez galeri gibi çalışan yeni Casa Dell’Arte’yi yine Bodrum’da açtılar. Sanat markası olmak isteyen ortaklardan yeni haberse; 2010’a kadar Haliç’te bir kültür merkezi açmak.

Radikal Gazetesi
Otelden Çıkan Sanat Markası: Casa Dell’Arte

oiz Zilberman ve Ahu Büyükkuşoğlu iki ortak. Ortak olarak baş koydukları yolsa açtıkları sanat otelleriyle ve galerileriyle genç sanatçıları desteklemek, Türk sanatını yurtdışında tanıtmak ve bu yolla bir sanat markası yaratmak. “Sanat markası ne demek?” diye sorulduğunda Ahu Büyükkuşoğlu: “Bizim mekânımız ne galeri, ne otel. Bizim amacımız sanatı öne çıkararak bir birliktelik yaratmak” şeklinde yanıtlıyor.

Zilberman ile Büyükkuşoğlu Bodrum’daki Casa Dell’Arte’nin sahipleri. Casa Dell’Arte Otel geçen yıl açılmasına rağmen çok kısa sürede dünyada da adını duyurmuş. Geçen sene Guardian gazetesi yeni açılan en iyi butik oteller listesinde bir numaraya Bodrum’daki Casa Delle’Arte’yi koymuş. Abramovich Türkiye ziyaretinde Casa Dell’Arte’de kalmayı tercih etmiş. Casa Dell’Arte’yi diğer lüks otellerden ayıransa tabii ki duvarlarına asılı olan ‘orijinal’ sanat eserleri. Yıllardır koleksiyoner olan Moiz Zilberman ve Ahu Büyükkuşoğlu, koleksiyonlarını otel aracalığıyla konuklarıyla paylaşıyor.

Sanata olan ilgileri yeni değil: “Yıllardır koleksiyon yapıyoruz. Resim ve antika koleksiyonlarımız var. Burada öyle bir noktaya geldik ki, hobi olarak başladığımız şey bir anda hayatımızın en önemli parçası haline geldi. Ahu hanım da ben de aynı zamanda Otomotiv sanayiinde bulunduk. Oradan birbirimizi tanıyorduk. Geçen yıl bu koleksiyonerlik şapkamızı koruyarak sanat dünyasının iş tarafına geçmeyi planladık. Bu çerçevede sanat yönetim çatısı kurduk. O çerçevede İstanbul’daki ve Bodrum’daki sanat galerileri ve yine Bodrum’daki sanat otellerini kurduk. Sanat seyehatleri yapıyoruz.”

İlk adım geçen yıl Casa Dell’Arte Oteli’nin açılmasıyla atılmış. Otele gelenler sanat eserlerini satın almak isteyince aynı otelin galeri gibi çalışan ikinci otelini de bu yaz açmışlar. Casa Dell’Arte markası altında Art Management da var. Mısır Apartmanı’ndaki galeride sergiler düzenliyor ve sanatçılarına normal bir galerinin yapmadığı kadar maddi ve manevi destek veriyorlar.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/otelden-cikan-sanat-markasi-casa-dellarte_63654.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!