Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ovacık Madeni Ziyarete Açıldı

Türkiye'nin ilk ve tek altın madeni olan Ovacık Altın Madeni, artık yerli ve yabancı turistlerin, bilim adamlarının, sivil toplum örgütlerinin ve eğitim kuruluşlarının gezilerine açık hale getirildi.

Sabah Gazetesi



b>Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin işlettiği Ovacık Altın Madeni, kapılarını ziyaretçilere açtı. Türkiye'nin ilk ve tek altın madeni olan Ovacık Altın Madeni, artık yerli ve yabancı turistlerin, bilim adamlarının, sivil toplum örgütlerinin ve eğitim kuruluşlarının gezilerine açık hale getirildi. İzmir'in 100 kilometre kuzeyinde yer alan madende tüm ziyaretçilere altının cevher olarak bulunduğu açık ocaktan dore külçe olarak döküldüğü aşamaya, laboratuarlardan arıtma tesislerine kadar her adım ayrıntılarıyla anlatılacak; çevre ve üretim performansıyla ilgili bilgi verilecek.

Ayrıca gelen ziyaretçilerin tesiste külçe altınlarla fotoğraf çektirmesine de izin verilecek. Geçmişte yalnızca eğitim amaçlı düzenlenen altın madeni turlarında misafirlerin tüm soruları yanıtlanarak halkı doğru bilgilendirmek amaçlanıyor. Bugüne kadar yapılan araştırmalar sonucunda toplam kaynağın 4.2 milyon ton olarak belirlendiği madende geziler düzenlenmesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in ziyaretinden sonra karar verildiği bildiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ovacik-madeni-ziyarete-acildi_46172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!