Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koza Altın SPK'yı Göreve Çağırdı

Koza Altın SPK'yı Göreve Çağırdı

Bugün Gazetesi



b>Koza Altın'dan yapılan açıklamada, Ovacık Altın Madeni ile ilgili yapılan asılsız haberlerin küçük yatırımcıya zarar verdiği belirtilerek, "SPK'yı bu yönde göreve davet ediyoruz" denildi.

İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin Ovacık Altın Madeni'nin imar planını iptal etmesiyle ilgili açıklama yapan Koza Altın A.Ş. yetkilileri, "Aslında maden için yasa gereği imar planına gerek yok. Ancak buna karşın işletmemiz detaylı imar planı yaptırdı" dedi. Bazı çevrelerin mahkeme kararını çarpıtarak kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltmaya çalıştığını belirten Koza Altın AŞ yetkilileri, yazılı açıklamalarında, "Borsada kote olmuş hisse senetlerinin artması ya da düşmesinin direk olarak şirkete etkisi olmamasına rağmen hukuksal gelişmelerin gerçeklerden farklı olarak basına yansıtılması küçük yatırımcıya zarar veriyor. SPK'yı bu konuda göreve davet ediyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Her zamanki yüzsüzlük
Her zamanki yüzsüzlük ve yine doğru olmayan bilgilerle kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı vurgulanan açıklamada, "Türkiye'de özellikle İzmir bölgesinde yaşayan herkesin bildiği gibi; Ovacık Altın Madeni için yapılan her işleme ve işlem yapan her bürokrata dava açılması sebebiyle haklı olarak usule uygun işlemlere dahi imza atmaya çekinen bürokratlarımızın usulsüz şekilde madene açılış izni verdiğini ya da faaliyet göstermesine göz yumduklarını söylemek büyük yalandır" denildi. Koza Altın AŞ'den yapılan yazılı açıklamada yasanın, imar planına gerek duymadığı hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

Hiçbir risk bulunmuyor
"ÇED olumlu görüşü olan maden işletmemiz, 1. Sınıf Gayrı Sıhhi Müessese çalışma ruhsatı almış ve faaliyet göstermesi için imar planı yaptırmasına gerek dahi yokken detaylı imar planı yaptırmıştır. Aynı bölgede bulunan Petkim, Tüpraş, Habaş gibi sanayi şirketleri dahil Türkiye'de hiçbir kuruluştan bu güne kadar Koza Altın Şirketi’nden istenen çeşitte bir plan istenmemiştir. Yüksek yargımız bu konuya açıklık getirecektir. Yasal durum böyleyken çevresel etki olarak Türkiye'nin en sıkı denetlenen sanayi kuruluşu Ovacık Altın Madeni'nde en küçük bir çevre riski dahi tespit edilmemiştir.

Maden herkese açık
Koza'nın İMKB'de işlem gören halka açık şeffaf bir şirket olduğu ve sermaye yapısının yasal olarak son derece açık olması gerektiği ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu konuda halkın yanıltılma imkânı yok iken ortaya çıkacağını bile bile yüzsüz bir şekilde sermaye yapımız hakkında yalan söylenmesi karşıtlarımızın karakter yapılarını ortaya koymaktadır. Şirket olarak zaten bütün yasal gelişmeleri zamanında ve doğru olarak kamuya bildirme mecburiyetimiz vardır ve bildiriyoruz. Borsada kote olmuş hisse senetlerinin artması ya da düşmesinin direk olarak şirkete bir etkisi olmamasına rağmen hukuksal gelişmelerin gerçeklerden farklı olarak basına yansıtılması küçük yatırımcıya zarar veriyor. SPK'yı bu konuda göreve davet ediyoruz. Maden ile ilgili gerçekleri görmek isteyen herkes ne zaman isterse gelip madenimizi inceleyebilir. Bütün sorulara içtenlikle cevap verilecektir. Halkımızın yanlış bilgilerle aldatılmasının önüne geçeceğimizi umut ediyoruz. "

Kışkırtmaya dikkat
Maden ile ilgili gerçekleri görmek isteyenlerin tüm sorularına "içtenlikle" yanıt verildiğinin ifade edildiği açıklamada, 5 Haziran Çevre Günü'ne de dikkat çekildi. Açıklamada, "Piknik için yüzlerce bölge varken hemen madenin bitişiğine gelip burada gösteri düzenlemenin adı 'piknik' olmasa gerek. Bütün bu kışkırtmalara rağmen bu yıl da istenmeyen olayların yaşanmaması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Geçen sene çevre gününde bölge dışından gelen gurubun neden olduğu tatsız olaydan beri bölgede herhangi bir üzücü olay yaşanmamıştır. Piknik adı altında yapılan çağrı, bölücü örgütlerin yayın organlarında da yayınlanmıştır. Katılımcıların arasında bu gruplara mensup olanların da bulunacağı açıktır" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koza-altin-spkyi-goreve-cagirdi_45859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!