Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pakistan Hükümeti, Bayındır İnşaat'a Dava Açmaya Hazırlanıyor

Pakistan hükümeti, projelerin değerinin çok üzerinde fiyat istediği iddiasıyla M/S Bayındır İnşaat'a karşı dava açmaya hazırlanıyor. Pakistan'

Dünya



b>Pakistan hükümeti, projelerin değerinin çok üzerinde fiyat istediği iddiasıyla M/S Bayındır İnşaat'a karşı dava açmaya hazırlanıyor.
Pakistan'ın dev altyapı projelerinin son durumlarıyla ilgili yapılan bir açıklama sırasında bilgi veren ülkenin Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, İslamabad-Peşaver otoban projesinin, başlangıç aşamasında duyurulduğu gibi 27 milyar rupi değil, 12.5 milyar rupiye malolacağını kaydettiler.

Proje maliyetinde 14.5 milyar rupi büyüklüğünde bir tasarruf sağlandığını ifade eden yetkililer, "M/S Bayındır İnşaat'a uğradığımız zararlar için dava açmaya hazırlanıyoruz" dediler.

Sorunu Türk hükümetiyle de görüştüklerini belirten yetkililer, Türkiye'nin proje karşılığında yüksek fiyat isteyen Bayındır'a dava açılmasına karşı çıkmadığını da ifade ettiler. Hükümet, 2001 yılının Nisan ayında M/S Bayındır'la olan anlaşmasını feshetmişti. Otoyol inşaatının yüzde 37'sinin tamamlandığı, geriye kalan kısmı için ise üstlenici firmalardan teklifler alındığı, sonucun 8-10 hafta içinde belirleneceği kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pakistan-hukumeti-bayindir-insaata-dava-acmaya-hazirlaniyor_1556.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!