Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Paris Anlaşması’ İklimi Kurtarmıyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Paris’teki COP21 anlaşmasının iklim değişikliği konusunda her şeyin düzeldiği anlamına gelmediğini vurguladı.

yapi.com.tr
‘Paris Anlaşması’ İklimi Kurtarmıyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Paris’teki COP21 anlaşmasının iklim değişikliği konusunda her şeyin düzeldiği anlamına gelmediğini vurgulayarak, “‘Paris Anlaşması yapıldı, iklim kurtuldu’ demek, son derece yanlış bir yaklaşım. Paris’te belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmayacağı hükümetlerin ekonomide, özellikle de enerji sektöründe alacağı kararlara bağlı” dedi.


Birol, Dünya Enerji Görünümü 2016 Raporu Türkiye tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, geleceğe dair IEA tarafından yapılan tahminleri açıkladı. Hürriyet'te yer alan habere göre, 2040 yılına kadar dünyada enerji sektöründeki büyümeye yenilenebilir enerjinin damga vuracağını dile getiren Birol, “İleride yenilenebilir enerji önderliğinde doğalgazla beraber büyüme öngörüyoruz. Yenilenebilir enerjinin önderliğini de büyük farkla yapan tek ülke var: Çin. Rüzgarda, güneşte açık ara Çin önde. Çin aynı zamanda rüzgar ve güneş enerjisi teknolojilerinde önemli bir ihracatçı olacak” dedi. Son 25 yılda dünya toplam enerji tüketimine en fazla katkı sağlayan yakıtın kömür olduğunu söyleyen Birol, önümüzdeki 25 yılda kömürün büyümesinin ciddi şekilde yavaşlayacağını öngördüklerini söyledi. Yenilenebilir enerji maliyetlerinin hızla düşmeye devam ettiğine işaret eden Birol, “Son 5 yılda güneş enerjisinde maliyetler yüzde 80 düştü, rüzgarda da 3’te 1 düştü. Yenilenebilir kaynaklar deyince ilk akla gelen alan elektrik üretimi. Fakat yenilenebilir, konutların ısınması ve ulaştırmaya alanlarına da çıkacak yeni teşviklerle girmek üzere” dedi.

UluslararasıUluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol

Doğalgaz arz güvenliğinin Avrupa’da çok önemli olduğunu söyleyen Birol, “Son 15 yılda Avrupa’da yeni konut sayısı 20 milyon arttı ancak gaz talebi düştü. Çünkü konutların ısınma sistemlerine, mecburi yalıtım gibi önemli standartlar getirildi. Bunlar yapılarak gaz ithalatı kısılmış oldu. Arz güvenliği denildiğinde illa yerin altında petrol ve gaz aramak değil, verimlilik ile talebi kısmak da düşünülmeli” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/paris-anlasmasi-iklimi-kurtarmiyor_153137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!