Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Metroya Binin

Paris Yenileniyor

Paris “eşi benzeri görülmemiş bir kent projesine” hazırlanıyor. Sosyalist Belediye Başkanı Hidalgo, dünyaca ünlü mimarların şehri “yeniden yaratmalarını” istiyor.

yapi.com.tr
1 Paris Yenileniyor

The Telegraph'ın haberine göre, Fransa’nın başkenti Paris’in, tarihinin ilk “katılımcı bütçe” uygulamasını hayata geçirip vergilerden ayrılan 20 milyon euro ile ne yapılacağını halka soran Belediye Başkanı Ann Hidalgo, şimdi de dünyaca ünlü mimarlara “Paris’i yeniden inşa edin” çağrısı yaptı. 200 mimar ve emlak geliştirme uzmanlarına “réinventer Paris” (Paris’i yeniden yaratın) adlı pojesini sunan Hidalgo, Işık Şehir olarak anılan kentteki 23 alanın elden geçirilmesini istiyor. 

Paris’in ilk kadın belediye başkanı olma sıfatı taşıyan sosyalist Anne Hidalgo, bu projesini “eşi benzeri görülmemiş bir kent deneyi” olarak nitelendirdi. “Bu tarihi bir an. Bugün yapmaya kalkıştığımız işe cesaret edebilen başka bir kent daha yok” diyen Hidalgo, Paris gibi bir şehrin değişen koşullara her daim ayak durması gerektiğini söyledi.

Hedefte boş araziler ve trafo merkezleri var

Proje, 150 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor ve 600 yapı inşa edilmesini öngörüyor. Hidalgo’nun kentleşmeden sorumlu yardımcısı Jean-Louis Missaka’ya bakılırsa, yenilenmek üzere seçilen alanlar arasında boş arazilerin, trafo merkezleri ve 16. yüzyıldan kalma bir malikâne de var. Hidalgo, Parmentier’deki trafo merkezinin kaliteli bir sinema salonuna dönüştürülmesi taraftarı. 2015’in başında gönderilecek projeler temmuza kadar listelenecek ve aralıkta kazananlar duyurulacak. Birinci gelenlerin dönüştürecekleri alanı kiralama veya satın alma imkânları olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/paris-yenileniyor_126084.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • BİZDE OLDUĞUNDA BU HABERİN DİLİ BU ŞEKİLDE OLMAZDI EMİNİM BUNA. ÇÜNKÜ BUNUN ÖRNEĞİNİ GALATAPORT PROJESİNDE GÖRDÜK EN ÖNCE DAHA SONRA DA DİĞER PROJELERDE... AMA BELEDİYE BAŞKANI SOSYALİST BİR FRANSIZ OLUNCA İŞ NE KADAR DA DEĞİŞİ VERİYOR MAALESEF... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!