Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Park İçin Devir Noktasındayız"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , Sultanahmet Meydanı’nda sahur yapan vatandaşların sofralarına konuk olurken, ‘dev kent parkı’nın detaylarını anlattı.

yapi.com.tr
"Park İçin Devir Noktasındayız"

DHA'nın haberine göre, Topbaş, Çırpıcı Çayırı ve Veliefendi Hipodromu’nda içinde bulunduğu alana yaklaşık 3 milyon kişinin kullanabileceği, ABD ’deki Central Park benzeri dev bir park planladıklarını söyledi.Topbaş, Çırpıcı Çayırı ve Veliefendi Hipodromu’yla ilgili sit alanı ilan edilmesi veya tescillenmesi konusunda bir müracaat üzerine belediyenin de iki yıldan beri yapmakta olduğu bir çalışma olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

‘İki yıldır çalışıyoruz’

“Özellikle geçmişte Çırpıcı Çayırı olarak bilinen büyük alanda Büyükşehir Belediyesi’ne, İSKİ’ye ve özel sektöre ait alanlar var. Bunları birleştirmek suretiyle büyük bir park yapabilir miyiz? Toplamda 500 bin metrekarelik bir alan. Bu konuda iki yıldır bir çalışma yapıyorduk, özel bölümleri, özel sektöre ait olanları kamulaştırma imkânı olabilir mi diye ama çok kıymetli araziler. Bu arada Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın bir ihalesi çıktı. Bir bedel bulundu, ciddi rakamlara çıktı. Bunun üzerine biz düşüncelerimizi Başbakan’a ilettik. Böyle bir projenin doğru olduğunu ve desteklediğini söyledi. Bu gelişmelerin sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bu konuyu görüştük. Onlar da bir noktada fedakârlık yaptılar. Bir değere ulaşmış yeri, bize maliyetine vermeyi kabul ettiler. Artık bu konuda devir noktasına kadar geldik. Bu İstanbul kent merkezinde en büyük olarak söyleyebileceğimiz bir alan. ABD’deki Central Park gibi, Avrupa kentlerinde gördüğümüz gibi önemli bir park olacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/park-icin-devir-noktasindayiz_111131.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!