Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"İstanbul'a Central Park Yakışmaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.İftar yemeğinin ardından misafirlere seslenen Erdoğan, İstanbul’a yapılacak olan parka Central Park benzetmesi yapılmasını eleştirdi. Erdoğan, “İstanbul’a Central Park yakışmaz, bir şehir parkı yakışır. İlla birilerini taklit etmemize gerek yok" dedi.

yapi.com.tr
"İstanbul'a Central Park Yakışmaz"

Erdoğan şöyle konuştu;

“Şu Piyer Loti bir marka… Büyükşehir Belediyesi olduğumuz dönemde oraya çıkmaya kimsenin ayakları el vermezdi. Berbat bir yerdi. Bir adım attı,k önümüze bir çok engeller çıktı. Gösteriler, şunlar, bunlar... Şimdi oradan Haliç’i temaşa etme şansı var. Haliç Kongre Merkezi’nin olduğu yer mezbahaneydi. Şimdi bu Haliç Kongre Merkezi’nin bütün yaz boş akşamı yok. İstanbul bunlarla canlanıyor, düşünce ufku artıyor. Haliç kokudan geçilmiyordu. Şimdi canlılar yaşıyor, balıkçılar olta atıyor. Çevrecilik bu. Şimdi bir yeni proje; tersaneler bölgesini ihaleye çıkarttık. Burada oteller olacak, yat noktasında güzel merkezler olacak. Birçok sosyal etkinlik yapılacağı alanlar olacak. Halicin bu yakasına canlılık getirecek. İhale onay safhasında... 3 yıl içinde bitecek. Böylece bizler İstanbul’umuzun güzelliklerine güzellik katmaya devam etmiş olacağız.

Central Park yakışmaz

İstanbul’a Central Park yakışmaz bir şehir parkı yakışır. İlla birilerini taklit etmemize gerek yok, birileri bizi taklit etsin. Bu şehir parkıyla o bölge çok daha farklı bir çehreye bürünecek. İstanbul’umuz için ayrı bir zenginlik. E-5’te TEM’de ağaçlar göreve geldiğimizde dikildi. Şimdi insanlar oralarda piknik yapıyor. Türkiye genelinde 2.8 milyar ağaç diktik, 2 milyarı fidan. Bunları yeşile olan sevdamızdan yapıyoruz. Dikey mimariden kaçıp yatay mimariye geçiyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-central-park-yakismaz_111179.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!