Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Piyasada Pimi Çekilmiş 4 Milyon Çek Koçanı Var"

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, piyasada 4 milyon boş çek yaprağı olduğunu; bunun patlamaya hazır bomba olarak kabul edilebileceğini söyledi

yapi.com.tr
"Piyasada Pimi Çekilmiş 4 Milyon Çek Koçanı Var"

Bireyler ve reel sektöre özel tasarlanan finansal hizmet platformu Findeks’in birinci yılı nedeni ile düzenlenen toplantıda konuşan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, şu anda Findeks’e 1 milyon 90 bin aktif bireysel ve 10 bin şirketin üye olduğunu; bu rakamın önümüzdeki dönemde hızla artmasını beklediklerini söyledi. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Kredi Kayıt Bürosunun faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Akdeniz, 15 Haziran itibarıyla birçok bankada uygulamaya giren Karekodlu Çek ile reel sektörün karşılıksız çek mağduru olmasının önüne geçilebildiğini belirtti.

Akdeniz sözlerine şöyle devam etti:

“Günümüzde sermayeyi korumanın ve güvenli bir ticari hayatın yolu iş yaptığınız, vadeli mal sattığınız kişileri tanımaktan geçiyor. Her ay ortalama 20 bin kişinin çeki karşılıksız çıkıyor ve bundan bir çok kişi zarar görüyor. Bu 20 bin kişinin geçmiş çek ödemelerine bakıldığında yaklaşık yüzde 80’inin geçmişte de çeklerinin karşılıksız çıktığı görülüyor. Bu kişilerin çekleri kabul edilmeden önce çek raporlarına bakılması halinde olumsuz ödeme geçmişinin görülmesi ve olası zararların önlenmesi mümkün. Karekodlu Çek, bu bilgiye güvenli ve hızlı ulaşımı sağlayarak ticarette güvenin simgesi olacak”.

4 milyon pimi çekilmemiş bomba

Ekonomide yaklaşık 1.5 milyon kişinin çek verdiğini kaydeden Akdeniz, “Bunlardan 310 bin kişinin halen ödenmemiş en az bir çeki var. Bu 310 bin kişinin elindeki çek defterinde halen keşide edilmemiş yaklaşık 4 milyon boş çek yaprağı var. Bu 4 milyon pimi çekilmemiş bomba demek. Özellikle KOBİ’lerin kendilerini karşılıksız çek riskinden koruması için mutlaka iş yaptıkları kişilerin çeklerini ve finansal geçmişlerini Kredi Kayıt Bürosu olarak sunduğumuz hizmetlerle kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun şirketlere maliyeti iki simit parası diye tabir edebileceğimiz kadar düşük” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/piyasada-pimi-cekilmis-4-milyon-cek-kocani-var_133640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!