Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Koç Holding'in Yeni Başkanı Belli Oldu

Koç Holding'in Yeni Başkanı Belli Oldu

yapi.com.tr
Koç Holding'in Yeni Başkanı Belli Oldu

Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Tüpraş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç’u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 21 Ocak günü evinde geçirdiği kalp krizi sonrasını hayatını kaybetmişti.

Koç Holding hisselerine Ömer Koç dopingi

Mustafa Koç’un vefatıyla boşalan yönetim kurulu başkanlığına Ömer Koç’un geçmesiyle, borsada Koç Holding A.Ş. hisseleri yukarı yönlü harekete geçti.

21 Ocak 2016 tarihinde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sabah evinde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Mustafa Koç’un vefatıyla boşalan yönetimi kurulu başkanlığı koltuğuna, bugün Mehmet Ömer Koç’un getirildiği açıklandı.

Açıklamadan sonra borsada, Koç Holding A.Ş. hisseleri yüzde 2,61’lik oranda yükseldi. Koç Holding A.Ş. hisseleri şu sıralarda 12,18 puandan işlem görüyor.

Ömer Koç kimdir?

Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ömer M. Koç, Robert Kolej’deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi’nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989’da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı. İş yaşamına 1985 yılında İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de Satış Elemanı olarak başladı. Ardından 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de Satış Elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal A.Ş.’de Müdürlük, Koç Holding’de Finansman Koordinatörlüğü, Enerji Grubu Başkan Yardımcılığı ve Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı.

Ömer M. Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapmaktadır. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer M. Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.  Ömer M. Koç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımı olma niteliği taşıyan “Fuel Oil Dönüşüm Tesisi” projesine liderlik etti.

Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer M. Koç, 2015 yılı itibariyle Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı üstlenmiştir. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koc-holdingin-yeni-baskani-belli-oldu_143250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!