Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PlanetTEK’ten Günde 1 TL’ye Atık Su Arıtma Çözümü

Çevre ve arıtma teknolojileri konusunda sektörün lider firmalarından CTG PlanetTEK, yazlık sitelere, köylere ve küçük yerleşim yerlerine sunduğu Alman patentli ve tamamı yerli imalat olan 'Dönen Biyodisk Teknolojisi' markası PlanetDISK® ile atık su arıtmada yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Arıtılan atıksu, sulama amaçlı

yapi.com.tr
PlanetTEK’ten Günde 1 TL’ye Atık Su Arıtma Çözümü

Foto: CTG PlanetTEK Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hürriyet Necdet Aydoğan

Arıtma çözümleri konusunda yurtdışı patentlerle sunduğu işletme maliyeti düşük sürdürülebilir teknolojilerle alanının lider firmalarından biri olan CTG PlanetTEK, PlanetDISK®’i piyasaya sundu. Klasik atıksu arıtma sistemlerinin aksine kokusuz, gürültüsüz ve düşük işletme maliyetleriyle yüzde yüz çözüm sunan PlanetDISK, emsallerine oranla yalnızca yüzde 10 oranında enerji tüketiyor. 

Arıtma sistemi yapılanmasının Avrupa ve ABD’nin en yaygın çözümlerinden Alman patentli 'biyodisk teknolojisi' kullanılarak üretilen PlanetDISK üniteleri, Türkiye’de tamamen yerli sermaye ile imal edilen ilk CE belgeli Türk markası olma özelliğini de taşıyor. Ayda yalnızca 50 TL tutarında enerji masrafıyla 400 - 700 kişi\gün kapasiteli atık su arıtma tesisinin çalışmasına imkân tanıyan PlanetDISK, atıksu arıtmada yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.  Ayrıca arıtılan atıksu yeşil alanlarda sulama amaçlı kullanılabiliyor.

"Arıtma tesislerindeki elektrik kullanımını günlük 1 TL’ye kadar düşürmeyi başardık"

'Birgün hersey sudan ucuz olacak' sloganıyla 2004 yılında yola çıkan firmasının, Türkiye’nin kısıtlı temizsu kaynaklarının hızla tükenmesi karşısında kullanımı kolay, işletmesi ekonomik, sürdürülebilir atıksu arıtma teknolojilerine ihtiyaç duyulduğu bilinciyle çalıştığını anlatan CTG PlanetTEK Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hürriyet Necdet Aydoğan, ülkemizdeki atıksu arıtma tesislerinin önemli bir bölümünün yüksek enerji maliyeti, kokusu ve bakım zorluğu gibi nedenlerle ne yazık ki çalıştırılamadığına ve PlanetDISK sayesinde bütün bu sorunların büyük ölçüde ortadan kalktığına dikkat çekti. Aydoğan, CTG PlanetTEK'in kullandığı 'biyodisk teknolojisi' ile arıtma tesislerindeki elektrik kullanımını günlük 1 TL’ye kadar düşürmeyi başardığını kaydetti. 

PlanetDISK Biyolojik atıksu arıtma ünitelerinin ilk olarak 2005 yılında İskenderun Delta Petrol’de kullanılmaya başlandığına değinen Aydoğan, “Sistem enerji verimliliği konusunda önemli tasarruf sağlıyor. Şu anda Bodrum villalarından Zekeriyaköy sitelerine, Botaş – BP – Tekfen ortak projesi Bakü-Ceyhan boru hattı istasyonlarından Ankara ve Edirne’deki köylere kadar pek çok noktada 100'e yakın PlanetDISK® hizmet veriyor” dedi. Ülke çapında bayilerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Aydoğan, 2012 yılında ihracat hedeflerini de yükselttiklerini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/planettekten-gunde-1-tlye-atik-su-aritma-cozumu_90307.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!