Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PNR.istanbul Focus II: Birleşik Krallık Etkinliği Gerçekleşti

Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olarak hayata geçirilen PNR.istanbul’un “Focus II: Birleşik Krallık” etkinliği, 16 Ekim Çarşamba günü RIBA (Royal Institude of British Architects) Uluslararası Yöneticisi Azlina Bulmer’ın katılımıyla, VitrA’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

yapi.com.tr
PNR.istanbul Focus II: Birleşik Krallık Etkinliği Gerçekleşti

Binat İletişim&Danışmanlık ve Yapı Medya İletişim’in ortak projesi olarak hayata geçen PNR.istanbul (Professional Network and Research Platform Istanbul) etkinlikleri, VitrA Nişantaşı mağazasının 7. katında açılan VBenzeri Mekan’da, “Focus II: Birleşik Krallık” başığı ile gerçekleşti. İstanbul’u merkez alarak dünyaya yayılan PNR.İstanbul’un gündemdeki konuları tartışmaya açtığı “Focus” programının ikincisi, Yapı Medya İletiişm Etkinlik ve İletişim Yöneticisi Nurullah Kaya’nın sunuculuğu ile, RIBA’nın Uluslararası Yöneticisi Azlina Bulmer’ı ağırladı.

VitrA’nın daveti ile Türkiye’ye gelen Bulmer, konuşmasına RIBA (Royal Institude of British Architects) hakkında bilgi vererek, yaptıkları faaliyetlerden, onları diğer derneklerden ayıran özelliklerden ve bir hayır kurumu olarak toplumlara, sürdürülebilir çevreye ve iklim tehlikesi ile mücadeleye verdikleri önemden bahsederek başladı.

“İnsanların, mimarların yaptıklarının değerini anlamasını nasıl sağlarız?” diye soran Bulmer, pek çok ülkede mimarların artık hak ettiği değeri görmediğini vurgulayarak mimarlığın değerinin anlaşılması için sadece İngiltere’de değil, dünya çapında yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri yarışmalar hakkında konuştu.

İngiltere’de sektörün güncel durumundan bahseden Bulmer konuşmasına sektörün karşılaştığı sorunlardan, RIBA’nın bu sorunlara sunduğu çözümlerden, İngiltere’de mimarlık pratiğinden ve mimarlık yapma koşullarından bahsederek devam etti. Sadece İngiltere’de değil uluslararası anlamda çalıştıklarını özellikle vurgulayan Bulmer; Seul, Dubai ve Singapur’da katıldıkları etkinliklerden örnekler gösterdi. Aynı zamanda RIBA’nın gelecek planlarından bahsederek Şarika, Hong Kong ve pek çok farklı kentte yapacakları çalışmalarla dünyanın her yerine ulaşmak istediklerini söyledi. RIBA’ya üye olmanın sağladığı faydalar üzerinde duran Bulmer, üyelik tipleri ve yurtdışından mimarların üyelik için sağlaması gereken şartlar hakkında detaylı bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye’den mimarların yurtdışındaki mimarlık pratiği hakkında faydalı bilgiler edindiği etkinlik, konukların konuşmacıyla ve birbirleriyle sohbet etme fırsatı bulduğu kokteyl ile sona erdi.

Fotoğraflar: Sahir Uğur Eren

http://www.yapi.com.tr/haberler/pnr-istanbul-focus-ii-birlesik-krallik-etkinligi-gerceklesti-_175615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!