Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Polat, Rüzgara 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, rüzgar enerjisine yönelik 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Doğalgaz dağıtı

Hürriyet
Polat, Rüzgara 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

b>Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, rüzgar enerjisine yönelik 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Doğalgaz dağıtım ihaleleriyle ilgilendiklerini de belirten Polat, İstanbul'da dağıtıma talip olduklarını kaydetti.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, rüzgar enerjisine 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Enerji Piyasasının Serbestleştirilmesi Forum'una katılarak, enerji yönetimiyle biraraya gelen Adnan Polat, önümüzdeki dönemde enerjinin çeşitli alanlarında yatırımlar yapacaklarını söyledi. Önceliklerinin rüzgar enerjisi olduğunu kaydeden Polat, bütün hazırlıklarını tamamladıklarını yalnızca bu konuda hazırlanan yasanın çıkmasını beklediklerini söyledi. Rüzgar enerjisinin yatırımının diğerlerinden biraz daha pahalı olmasına rağmen, birim fiyatın tespitine göre, yatırımın geri alınabileceğini belirten Polat, ‘‘Herşeyden önemlisi yatırımın yüzde 90'ı yerli olacak. İşletmeye geçince bu oran yüzde 100'e yükselecek. İstihdama da açık olacak. Ayrıca çevreci bir teknoloji’’ dedi.

Yenilenebilir enerjide jeotermalle de ilgilendiklerini anlatan Polat, doğalgaz dağıtım ihalelerinde ilgilendikleri birkaç bölge olduğunu, katılacakları ihalenin özellikle İstanbul olabileceğini belirtti. Memleketi olan Erzurum'un doğalgaz dağıtım ihalesine ise, soğuk baktığını ifade eden Polat, ‘‘Biliyorsunuz, kayıp kaçak oranları yüksek. Erzurum'lu ödemiyorsa nasıl alacağım’’ diye konuştu.

İbrahim Polat Holding bünyesinde 1999 yılında kurulan Polat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapan santral yatırımları başta olmak üzere her türlü enerji üretimi, dağıtımı ve ticari alanlarında faaliyet gösteriyor. 3 Mart 2001'de yayınlanan Elektrik Piyasası Kanunu doğrultusunda, Enerji Piyasası Kurulu'na toplamı 372 MW olan 8 rüzgar enerjisi santralı müracatı yapan Polat Enerji'nin, bu başvurularından Gelibolu Burgaz Rüzgar Enerji Santrali'nin lisansını Ekim 2003'te aldı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/polat-ruzgara-1-milyar-dolarlik-yatirim-yapacak_9984.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!