Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Prefabrike İsyanı

Prefabrike Şoku

Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nce satılan prefabrike konutlar, sahiplerince sökülmeye başlandı. Prefabrike konutları satın alanların, içinde aileleri

Türkiye Gazetesi/30.09.2002



ayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nce satılan prefabrike konutlar, sahiplerince sökülmeye başlandı. Prefabrike konutları satın alanların, içinde ailelerin oturduğu konutları da sökmesi, depremzedelerin tepkisine neden oldu.
Alınan bilgiye göre, Bursa karayolundaki tapulu arazilere kurulan “12. Bölge Prefabrike Konutları’nın”, arsa sahiplerinin davacı olması üzerine satılmasına karar verildi.
Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, her biri 30’ar metrekare olan, ikiz prefabrike konutları 750’şer milyon liradan satışa çıkardı. Prefabrike konutları satın alanlar da dün yanlarına işçileri de alarak, içinde oturulup, oturulmadığına bakılmaksızın söküm çalışmalarına başladılar.
‘Nereye gideceğim?’
Söküm çalışmalarına, halen prefabrike konutlarda oturan depremzedeler tepki gösterdiler. Depremzede Nurgül Uğur Dizdar, konutlardan çıkmaları için yetkililerin “yıldırma politikası” uyguladıklarını, elektrik ve sularının kesildiğini öne sürdü.
Bu baskılar altında yaşarken şimdi de prefabrike konutları satın alan kişilerin, konutlarda oturulup oturulmadığına bakmadan söküm işini yaptıklarından yakınan Dizdar, “Pazara alışveriş yapmaya gitmiştim. Eve döndüğümde prefabrike konutumun söküldüğünü gördüm. Eşyam harap oldu. Ben şimdi nereye gideceğim?” diye sordu.
Diğer depremzedeler de 17 Ağustos Marmara depreminden sonra Yalova’da ikinci depremi yaşadıklarını belirterek, “Bizlere kiracı olduğumuz için kalıcı konut verilmedi. Yalova’da bir dairenin kirası 120 milyon liradan başlıyor. 3 aylık kira da peşin isteniyor. Prefabrike konutların söküleceğini duyan ev sahipleri kiraları yükseltiyor. Gücümüz olsa 30 metrekarelik alanlarda yaşar mıyız?” diye konuştular.
‘Başka çareleri yok’
Prefabrike konutların sökümü sırasında depremzedelerin görevlilerle tartışması üzerine olay yerine gelen 12. Bölge Prefabrike Konut Yöneticisi Münir Uygun, İl Kriz Merkezi’nin, tapulu araziler üzerindeki prefabrike konutları sökme kararı aldığını ve bu kararın konutlarda oturan kişilere tebliğ edildiğini söyledi.
Tebliğe rağmen kimsenin prefabrike konutları boşaltmadığına işaret eden Uygun, şöyle konuştu: Bu konutların bir kısmı satıldı. Satın alan kişiler gelip söküyor. Depremzedelerin başka çareleri yok, evleri boşaltacaklar. Zira konutların kurulduğu tapulu arazilerin sahipleri devleti mahkemeye verdi ve davayı kazandı. Devlet, arazileri sahiplerine teslim etmek için konutları kaldırmak zorunda.
Bilyay’dan eleştiri
Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Sebahattin Bilyay ise bölgede boş prefabrike konutlar da bulunduğunu hatırlatarak “Söküm işleminin içinde oturulan konutlardan başlanması doğru değil. İşe önce boş konutlardan başlamak gerekirdi. Bu yanlışı düzelteceğiz. Ancak tebligatlara rağmen bu bölgedeki prefabrike konutların hâlâ boşaltılmaması da doğru değil” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/prefabrike-soku_1905.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!