Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Prof. Dr. Görür: “İki Büyük Deprem Daha Bekliyoruz”

Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fayı üzerinde 2 büyük deprem daha beklenildiğini belirterek, “Önlem alınmıyor, sesimizi hükümete duyuramıyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
Prof. Dr. Görür: “İki Büyük Deprem Daha Bekliyoruz”

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde önceki gün meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili Yer Bilimleri Profesörü ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. Erzincan - Karlıova ve Bingöl - Karlıova arasına ilişkin konuşan Görür, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fayı üzerinde hâlâ 2 büyük deprem beklendiğini kaydetti: “Erzincan - Karlıova arasındaki fayı hassas hale geldi. Beklenen depremi öne çekmiş olabilir. Doğu Anadolu fayı ile etkileşime girerek, Bingöl - Karlıova arasında deprem beklenen yeri de hassas hale getirmiş olabilir.”

 

 

BirGün’de yer alan Anka kaynaklı habere göre; yetkililerin uyarıları dinlemediğinin altını çizen Görür, “Afet yönetiminden önce risk yönetimi yapılmalı.” dedi ve ekledi: “Yapmaları gereken daha deprem gelmeden depremin nereden, nasıl geleceğini bilmek ve kestirmek. Bu verileri alıp, deprem gelmeden önce riski azaltacak önlemleri almaları gerekiyor. Bizim yetkililerimiz hâlâ bu önlemleri almıyor. Bize kimse bir şey sormuyor. Hiçbir dönemde hiçbir yetkilinin bizimle ilişkileri olmuyor. Biz Marmara’daki bütün deprem araştırmalarını yaptığımız zaman da kimse bize ‘ne yapıyorsunuz’ demedi. Sesimizi hükümete duyuramıyoruz.”

Öte yandan bölgede dün saat 09.10’da 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Önceki gün yaşanan depremden dünkü sarsıntıya kadar 159 artçı yaşandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/prof-dr-gorur-iki-buyuk-deprem-daha-bekliyoruz_180457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!