Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Rant Adil Bir Şekilde Paylaşılmalı"

Danıştay ile Avrupa Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku” konferansı, üç büyük kentin belediye başkanını bir araya getirdi. Yüksek yargı mensuplarının büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Aziz Kocaoğlu, “Kentlerin rant yaratması kadar doğal bir şey yok. Önemli olan, bu rantın adil bir şekilde paylaşılmasıdır” dedi.

yapi.com.tr
"Rant Adil Bir Şekilde Paylaşılmalı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Danıştay Başkanlığı’nda Ankara’da düzenlenen konferansta, İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve yerel yönetim olarak önceliklerini anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ardından kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yürüttükleri çalışmalarda özellikle “yerinde dönüşüm” ve “adalet” kavramları üzerinde durduklarını söyledi. Dönüşüm çalışmalarıyla birlikte “rant” kelimesinin çok konuşulur hale geldiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Kentlerin rant yaratması kadar doğal bir şey yok. Önemli olan, bu rantın adil bir şekilde paylaşılmasıdır” diye konuştu. Kentsel dönüşümdeki adaletin Bakanlık ve yerel yönetimler tarafından sağlanması gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Müteahhitle vatandaş karşı karşıya geldiğinde düzenleyici bir otorite olmazsa, bu işin içinden çıkamayız” dedi. 450 hektarlık alan üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “İzmir’de dönüşmesi gereken 200 bin adet sağlıksız konut var. Bunları dönüştürürken, ilçe belediyeleri ile koordineli çalışacağız. Yoğunluğu ‘yaşanılası’ bir dengede tutmamız ve kentleri tasarlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de katılımcılığı çok önemsiyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/rant-adil-bir-sekilde-paylasilmali_105517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!