Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rekabet’ten Erdemir’e İkinci Onay

Rekabet Kurulu, Danıştay’ın Erdemir’in satışına izin veren kurul kararında yürütmeyi durdurmasının ardından, yeniden toplanarak bu işleme izin verdi.

NTV



b>Rekabet Kurulu, Danıştay’ın Erdemir’in satışına izin veren kurul kararında yürütmeyi durdurmasının ardından, yeniden toplanarak bu işleme izin verdi.

Erdemir’den İMKB’ye gönderilen açıklamaya göre, Rekabet Kurulu satış işlemin 4054 sayılı Rekabet Kanunu’na aykırı bir yanının olmadığını belirledi ve devre izin verdi. Rekabet Kurulu, Erdemir’in OYAK’a devir işleminin, hakim durum yaratmayacağı veya mevcut hakim durumun güçlendirilmeyeceği için rekabeti olumsuz yönde etkilenmeyeceğini tespit etti.

Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir’in yüzde 46.12’si için Ekim ayında yapılan blok satış ihalesinde en yüksek teklifi veren OYAK, 27 Şubat’ta Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ait yüzde 46.12 hisse için 2.77 milyar dolar ve Türkiye Kalkınma Bankası’na ait yüzde 3.17 hisse için de 190.2 milyon dolar olmak üzere toplam 2.96 milyar doları ödemiş ve devir gerçekleşmişti.

Ancak daha sonra Makina Mühendisleri Odası’nın açtığı davada, Danıştay 13. Dairesi, Erdemir özelleştirmesinde devre izin veren Rekabet Kurulu kararının 7 yerine 8 üyeyle alınmasın nedeniyle yürütmeyi durdurmuş, ardından üst mahkeme, Rekabet Kurumu’nun itirazını reddetmişti.

Danıştay 13. Dairesi yine MMO tarafından açılan davada Temmuz ayında Erdemir’in satışına onay veren Özelleştirme Yüksek Kurulu kararında da yürütmeyi durdurmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rekabetten-erdemire-ikinci-onay_48492.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!