Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Resmi Gazete'de Yayımlandı, Dönüşüm Başlıyor!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Beştepe’de yaptığı görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan destek istediği Yamaçevler gecekondu bölgesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

yapi.com.tr
Resmi Gazete'de Yayımlandı, Dönüşüm Başlıyor!

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Yamaçevler olarak adlandırılan Yukarı Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar mahalleleri sınırları içinde kalan bazı belirli, alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Söz konusu alanlarda yer alan harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.

6 ay içinde planları yaparız

Bölge için uzun bir uğraş verdiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İnşallah ilk 6 ay içerisinde imar planlarını, projelerinin değişikliklerini yapacağız” diye konuştu. Bölgede bin 300 gecekondu olduğunu belirten Başkan Yaşar şunları söyledi: “Son gecekondu bölgemiz olan Yamaçevler, kentsel dönüşüm için uzun süredir uğraştığımız bir projeydi. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile görüşmüştüm. İkisine de Yenimahalle halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. 61 hektarlık alanda bin 300 gecekondunun yerine düzenli bir yapılaşma yapacağız.”

Bir yıldır bekliyordu

İlçe belediyelerinin kentsel dönüşüm yaparken Büyükşehir’e bağlı olması ve alanda kamu mülkü bulunması halinde Bakanlar Kurulu’nun kararı gerektiği için yaklaşık bin 300 gecekondunun bulunduğu Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi de bir yıldır Bakanlar Kurulu’nda bekliyordu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 15 Haziran’da Beştepe’ye çıkarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Tepekule, Yamaçevler ve Hükümet Konağı projeleri için destek istemişti. Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde onay işlemlerinin uzun sürmesi uzlaşma, plan, proje ve inşaat süreleriyle projelerin uzun yıllar sürdüğüne dikkat çeken Yaşar, bu projeye ilişkin Bakanlar Kurulu’nun karar alınması için destek talep etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Bakanlar Kurulu’na gönderilen proje dünkü kararla birlikte onaylanmış oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/resmi-gazetede-yayimlandi-donusum-basliyor_152616.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!