Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rio Tinto, Bengalla Kömür Madenini Sattı

Son iki yılda 4,5 milyar dolarlık varlıktritsiuqe mobri tema satışına giden İngiliz-Avustralya ortaklı madencilik devi Rio Tinto, Bengalla kömür madeninin 606 milyon dolarlık hisse satışında el sıkıştı.

yapı.com.tr
Rio Tinto, Bengalla Kömür Madenini Sattı

Küresel piyasalarda emtia fiyatlarındaki düşük seyrin darbe vurduğu dünyanın önde gelen madencilik şirketi Rio Tinto varlıklarını elden çıkarmaya devam ediyor. Tinto son olarak Avustralya'daki Bengalla  kömür madeninin hisse satışında anlaşma sağladı.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre,Rio Tinto PLC., küresel emtia fiyatlarındaki gerileme arasında Avustralya'daki Bengalla adlı büyük kömür madenine ait hisse satışında anlaşma sağladı. Anlaşmanın 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Şirket, Bengalla kömür madeninde yüzde 40 hisse satmak için bağlayıcı anlaşma yaptığını ve alımın New Hope Corp. tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Hisse satışının değeri 606 milyon dolar olarak açıklandı.


Rio Bakır-Kömür Şefi Jean-Sébastien Jacques Financial Times'a Bengalla kömür madeninin hisse satışı hakkında yaptığı yazılı açıklamada , "Bu satış bilançomuzu güçlendirmeye olan bağlılığımızı gösterirken grup genelinde sermaye tahsisi ve döngüsünü sağlayarak hissedarlarımıza getiriyi güçlendirmek için disiplinli bir yaklaşım sürdürdüğümüzün bir ifadesidir"dedi.

4,5 milyar dolarlık varlığını sattı

Küresel emtia fiyatlarındaki gerilemenin kötü etkilerini üzerinden atmak isteyen madencilik devi Rio Tinto Ocak 2013'ten bu yana 4,5 milyar dolarlık varlık satışını gerçekleştirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rio-tinto-bengalla-komur-madenini-satti_135231.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!