Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Riva Projesinde Satış Tarihi Belli Oldu

Emlak Konut ile Galatasaray arasında imzalanan protokol ile ihalesi gerçekleştirilen Riva arazisi konut projesinde yer alacak konutlarda satışlar 2018 yazında başlayacak.

yapi.com.tr
Riva Projesinde Satış Tarihi Belli Oldu

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Futbol Kulübü arasında imzalanan protokol ile ihale edilen Riva arazisi üzerinde hayata geçirilecek projeyle ilgili takvim netleşiyor. Bugün Emlak Konut GYO'nun 2017 mali rakamları ve 2018 yılı hedeflerine ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Riva projesinde satışların 2018 yılının Temmuz ya da Ağustos ayında başlayacağını duyurdu. Orta üstü gelir grubunun alımına yönelik olarak geliştirilecek projede az katlı ve müstakil yapılara yer verilecek. Konut metrekare fiyatları ise 7 bin TL seviyesinde gerçekleştirilecek

Yılmaz İnşaat Taah. A.Ş. kazanmıştı
Emlak Konut'un 2017 yılı içinde gerçekleştirdiği en önemli ihalelerden biri olan Galatasaray Riva Arsası, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş'nin olmuştu. İhale, Fema İnşaat Ticaret A.Ş ile KLV İNşaat A.Ş. İş Ortaklığı'nın belirlenen sürede sözleşme imzalamaması sebebiyle Yılmaz İNşaat'ın olmuştu. İmzalanan protokol kapsamında da ihaleye konu satış bedelinin yüzde 80'lik kısmı Galatasaray'ın yüzde 20'lik kısmı ise Emlak Konut GYO'nun olmuştu. Yılmaz İnşaat'ın yaptığı teklifin 3.8 milyar TL olduğu göz önünde tutulursa Emlak Konut'a taahhüt edilen 952 milyon TL'den Galatasaray'a 761.6, Emlak Konut'a ise 190 milyon 400 bin TL kalmıştı.



FEMA-KLV'nin çekilmesiyle gelir düştü
Gerçekleştirilen ihalede FEMA-KLV İş ORtaklığı'nın çekilme gerekçesi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleşitrilen düzenleme ve imar planı değişikliği olarak gösterildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ihale konusu iş yönünden emsale esas inşaat alanının imar değişikliği ile ciddi bir düşüş yaşandığı ve bu düşüşün ise 50 bin metrekare olduğu dile getirildi.  FEMA-KLV iş ortaklığının sunduğu teklif geçerli olsaydı Galatasaray'a kalacak miktar da 942 milyon 400 bin TL olarak gerçekleşecekti. Bununla birlikte yeni kalan miktar 761 milyon 600 bin TL'ye düşmüş oldu.

Emlak Konut'tan Riva'ya eko-köy projesi
Emlak Konut GYO ile Galatasaray arasında imzalanan protokol ile 2017 yılında ihalesine çıkılan Riva arazisinde hayata geçirilecek projedeki konutların satışına Temmuz ya da Ağustos aylarında başlanacak. Toplamda 869 bin 522 metrekarelik araziye sahip olacak olan ve bir eko-köy konsepti olarak inşa edilecek projede bir de özel orman bulunacak. Ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla inşa edilmesi beklenen Riva projesindeki bu ormanlık alanın toplamda 206 bin 497 metrekarelik bir alana yayılması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/riva-projesinde-satis-tarihi-belli-oldu_162538.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!