Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Riva’daki Değerli Arazi için Yeterli Teklif Gelmedi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) bugün ihalesini yaptığı Beykoz Riva’daki arazi için yeterli teklif gelmedi. İki firmanın verdikleri teklif ÖİB’nin belirlediği 71 milyon liralık rakamın altında kalınca, ihale otomatikman düşmüş oldu. Son kararı komisyon verecek.

yapi.com.tr
Riva’daki Değerli Arazi için Yeterli Teklif Gelmedi

ÖİB’nin satışa çıkardığı 35 dönüm üzerindeki arazi için ihale bugün yapıldı. İhale için, Metro Holding şirketi Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş ve SBK Holding A.Ş teklif verdi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, ihalenin başlamasından kısa süre sonra ÖİB’nin arazi için yaptırdığı kıymet taktiri rakamı açıklandı. Buna göre söz konusu arazi için belirlenen değer 71 milyon TL olarak açıklandı. Bu açıklamadan sonra sıra iki firmanın sundukları kapalı zarfların açılmasına geldi. Açılan zarflarda, her iki firmanın verdiği teklifin de 71 milyon TL’nin altında olduğu anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre SBK Holding’in teklifi Anadolu Terminal’in verdiği teklifin üstünde bir rakamdı. Bu aşamadan sonra ihale teknik olarak sona erdi.

Milli takımın oteliydi

Bugün ki ihaleye konu arazi iki parselden oluşuyor. Söz konusu parsellerden biri 17 bin 687 metre kare diğeri ise 16 bin 625 metre kare. İhaleyi alan firma söz konusu arazide 49 yıllığına üst kullanım hakkını elde etmiş olacaktı. İhaleye konu arazi üzerine 186 odalı bir otel bulunuyor. Söz konusu oteli 2009 yılından bu yana Metro Holding’e bağlı şirket işletiyor. Metro’dan önce de söz konusu otel Milli Takım’ın oteli olarak hizmet verdi.

ETİKETLER: ÖİB Riva Arsası
http://www.yapi.com.tr/haberler/rivadaki-degerli-arazi-icin-yeterli-teklif-gelmedi_160704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!