Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rize-Artvin Havalimanı'na 88.5 Milyon Ton Taş ile Denizi Dolgusu!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda kullanılacak 88.5 milyon ton taş dolgunun alınacağı alanlar belirlendi.

yapi.com.tr
Rize-Artvin Havalimanı'na 88.5 Milyon Ton Taş ile Denizi Dolgusu!

DHA'nın haberine göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin havalimanı için, 266 hektarlık alanda 88.5 milyon ton taş ile deniz dolgusu yapılacak. Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, projede kullanılacak taş dolgunun alınacağı 5 alan belirledi. Proje sahasına 3 ila 7 kilometre mesafedeki Hisarlı, Kanlımezra ve Kuzeyce köyleri sınırında açılacak yeni taş ocaklarına ilave olarak aynı bölgede özel firmalara tahsisli iki ocaktan da taş alımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, özel firmalara ait taş ocakları için ÇED gerekli değil kararı verdi, 3 taş ocağı için ise 30 Aralık tarihinde ÇED süreci başlattı. Bölgede can ve mal güvenliğiile çevre mevzuatı hükümleri uyarınca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri, AFAD, Özel İdare ve diğer ilgili kuruluşlardan görüş isteyen müdürlük ÇED sürecinde sona geldi.

80 hektarlık 5 alan

Hisarlı Köyünde 30 milyon ton taş rezervi bulunan 17.75 hektarlık alanda açılacak taş ocağında yıllık 10 milyon, günlük ise 27 bin 770 ton taşalınacak. 15 milyon ton taş rezervi bulunan 13.55 hektarlık Kanlımezra taş ocağından ise yıllık 5 milyon, günlük13 bin 889 ton taş alınabilecek. 50 milyon ton taş rezervi bulunan 24.35 hektarlık Kuzeyce Köyü Taş ocağından dayılda 15 milyon, günlük olarak da41 bin 667 ton taş dolgusu alımı gerçekleştirilebilecek. Özel işletmelere ait 25 hektarlık alandaki iki taş ocağından yıllık 500 bin ton taş alımı planlandı.

Taş nakli için yeni yol

Taş ocakları Yeşilköy Köyünde yapılacak havalimanına 3 ila 7 kilometre uzaklıkta seçildi. Taş naklini kolaylaştıracak mesafede yeni bir yol güzergahı açılacak, mevcut köy yolu kullanılmayacak. Nakliye kamyonlarının Karadeniz Sahil Yolu güzergahında trafiği aksatmaması için de önlem alındı. Pazar Tüneli üzerinden geçirilecek yeni yol havalimanı proje sahasına bağlanacak. Böylece kamyonlar trafiğe çıkmadan taş dolgu malzemesini taşıyarak bölgeye getirecek.Taş ocakları sahasında kalan bir ev kamulaştırılacak, ocaklara yakın mesafelerdeki Hisarlı, Kanlımezra, Kuzeyce, Subaşı, Yavuz ve Sivrikale Köylerindeki evlerin yapılacak patlatmalardan etkilenmemesi için güvenlik tedbirleri alınacak.

Rize- Artvin Havalimanı Projesi

Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88.5 milyon ton dolgu alanı üzerineinşa edilecek havalimanı tamamlandığında Türkiyenin 56ıncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanacak olan ve yılda 2 milyon yolcuya hitap etmesi beklenen Rize-Artvin havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak ve Cengiz İnşaat- AgaEnerji İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek. 2017 yılında 149 milyon 166 bin lira ödenek ayrılan havalimanının 29 Ekim 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rize-artvin-havalimanina-88-5-milyon-ton-tas-ile-denizi-dolgusu_158031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!