Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rize-Artvin Havalimanı'nda Sondaj Çalışmaları Bitti

Türkiyesik am cras mik acs poure 'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olacak.

yapi.com.tr/AA
Rize-Artvin Havalimanı'nda Sondaj Çalışmaları Bitti

Rize-Artvin Havalimanı için sondaj çalışmaları tamamlandı. İhaleyi alan firmada görevli jeoloji mühendisi Orkan Tamer Yarım, AA muhabirine, proje tutarı 599 bin lira olan sondaj çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pazar ilçesinin Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında 4,5 kilometrelik deniz dolgu alanında 150 günde 31 sondaj çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Yarım, Rize-Artvin Havalimanı için ilk adımın atıldığını söyledi. Yarım, yapılan çalışmaların üç aşamalı olarak planlandığını belirterek, "Birinci aşamamızda pist projesi için 9 sondaj çalışması yapıldı. Bu sondajlarda 16 ve 26 metre aralığında su derinlikleri ölçüldü. Sondajlarda kum-silt ağırlıklı birimler gözlendi. Daha aşağılarda aglomera dediğimiz volkanik kayalara rastlandı. Çok sağlam zemin olduğu gözlendi" dedi.

İkinci aşamada denizin üstünde bulunan tüm yapılar için çalışmalara başlandığını anlatan Yarım, şöyle devam etti:

"8 adet sondaj çalışması yapıldı. Bu sondajlarda 10 ve 12 metre aralığında su derinlikleri ölçüldü. Sağlam zeminlerin daha üst seviyelerde olduğu saptandı. Üçüncü aşamamızda mendirek için 14 adet sondaj çalışması yapıldı. Mendirek için yapılan bu sondaj çalışmalarında su derinlikleri 10 ve 21 metre aralığında ölçülmüştür. Yine kum-silt grubuyla beraber sağlam zeminlere ulaşılmıştır."

Yarım, yapılan çalışmalardan sonra tüm deneyler üniversite laboratuvarlarında incelendiğini belirterek, "Pof. Dr. Akın Önalp öncülüğünde raporlama ve modelleme işlemleri yapıldı. Den-Ar firması tüm akıntı ve derinlik ölçüm işlemlerini tamamlamış. Tüm sondaj çalışmaları ve projelendirmesi zemin teknik tarafından yapılmıştır. Bu bağlamda Rize-Artvin Havalimanı'nın sondajlama ile ilgili tüm altyapı çalışmaları tamamlanmıştır" diye konuştu.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından, Rize-Artvin bu özellikteki ikinci havalimanı olacak. Havalimanının pist uzunluğunun 4 bin metre olması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rize-artvin-havalimaninda-sondaj-calismalari-bitti_138065.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!