Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rize'nin Dört Köyü için Kamulaştırma Kararı

Hükümet, Rize-Artvin Havalimanında kullanılacak 88.5 milyon ton taş ve bağlantı yolu için Rize'nin dört köyünde kamulaştırma kararı aldı.

yapi.com.tr
Rize'nin Dört Köyü için Kamulaştırma Kararı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Rize'nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü'nde 88.5 milyon ton taş dolgu üzerine inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı'nda kullanılacak malzemenin alınması için üç taş ocağı açılacak.

Kuzeyca Taşocağı, Hisarlı Taşocağı ve Kanlı Mezra Taşocağı ile bağlantı yolları için Hisarlı, Tektaş, Kuzeyca ve Yavuz Köylerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca acele kamulaştırma yapılacak.

Acele kamulaştırma nasıl yapılır?

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27.maddesi 'Acele Kamulaştırma' başlığını taşıyor ve bu işlemin hangi hallerde ve nasıl yapılacağı şöyle düzenleniyor:

"3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Bakanlar Kurulunca karar alınacak hallerde veya özel kanunlarla öngörülen olağanüstü durumlarda gerekli olan taşınmaz malların kamulaştırılmasında kıymet takdiri dışındaki işlemler sonradan tamamlanmak üzere ilgili idarenin istemi ile mahkemece yedi gün içinde o taşınmaz malın 10 uncu madde esasları dairesinde ve 15 inci madde uyarınca seçilecek bilirkişilerce tespit edilecek değeri, idare tarafından mal sahibi adına 10 uncu maddeye göre yapılacak davetiye ve ilanda belirtilen bankaya yatırılarak o taşınmaz mala el konulabilir.

Bu Kanunun 3 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen hallerde yapılacak kamulaştırmalarda yatırılacak miktar, ödenecek ilk taksit bedelidir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/rizenin-dort-koyu-icin-kamulastirma-karari_158467.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!