Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rojkind, Mimarları Dünya için Üretmeye Çağırdı

Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) bu akşamki (8 Haziran) konuğu Meksikalı mimar Michel Rojkind'di. YEM'de sezonun kapanış etkinliği olan 'Bulaşıcı Risk' başlıklı konuşmasıyla kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden Rojkind, tasarım sürecinde müşterinin ihtiyaçlarına kulak vermenin ve birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Esas olanın sadece

yapi.com.tr
Rojkind, Mimarları Dünya için Üretmeye Çağırdı

Dünyanın önde gelen tasarımcılarını, mimarlarını ve mühendislerini bir araya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamının kalitesini yükseltmek ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de eşzamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmak amacıyla dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam eden Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) bu akşamki (8 Haziran) konuğu Meksikalı mimar Michel Rojkind'di.

YEM'de sezonun kapanış etkinliği olan 'Bulaşıcı Risk' başlıklı konuşmasıyla kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden Rojkind, tasarım sürecinde müşterinin ihtiyaçlarına kulak vermenin ve birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Esas olanın sadece yaşanılan bölge için tasarım yapmaktansa tüm dünya için sürdürülebilir eserler üretmek olduğunu vurguladı.



Konferansın açılış konuşmasında, YEM Genel Müdürü Barış Onay; Julien de Smedt, Hanif Kara, Sou Foujimoto, Jürgen Mayer H. ve son olarak Michel Rojkind gibi yeni kuşağın öncü isimlerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu akşam beşincisi düzenlenen konuşmalar dizisinin ana sponsorluğunu üstlenen Siemens Ev Aletleri ile sponsor Bilkom'a teşekkür etti.

Siemens Ankastre Ürün Müdürü Kenan Yıldırım ise, YEM'le birlikte yürüttükleri konferans dizisinin, önemsedikleri bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurguladı ve etkinliklere gösterdikleri ilgiden ötürü başta akademisyenler olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Mexico City merkezli ofisi 'Rojkind Arquitectos'ta mesleki çalışmalarını sürdüren Rojkind, YEM’de gerçekleştirdiği konferansta süregelen ekonomik kriz bağlamında tasarım yapmanın güçlüklerine ve farklı bağlamlara uyum sağlamak için strateji bilincinin gerekliliğine değindi.

Kendisinin de ikamet ettiği Mexico City'nin kaotik bir kent olduğunu kabul eden Rojkind, günümüz dünyasında insanlara 'bulaşıcılık' korkusunun aşılandığını ve mevcut bir salgın durumunda -geçtiğimiz sene Meksika'yı sarsan domuz gribi salgınına atıfta bulunarak- insanların birbirleriyle olan iletişiminin, temasının bir anda kesintiye uğradığına dikkati çekti. Herkesi kaplayan bu korku nedeniyle teması özler hale geldiklerini dile getiren Rojkind, 22 milyon nüfusa sahip Mexico City'de ciddi bir ortak kullanım alanı eksikliği yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Bu noktada daha önce birlikte çalıştığı mimar iş ortakları Isaac Broid ve Miquel Adria'ya göndermede bulunan Rojkind, Broid ve Adria'nın kamusal alana dönük ve toplumsal yaşamı göz önünde bulunduran projelerle pek ilgilenmemeleri nedeniyle kendi yolunu çizmeye karar verdiğini belirtti. Mimarlıkta önemli olanın gerçekten ne yapmak istediğinize karar vermek olduğunu savunan Rojkind, deneysel çalışmak istediğine karar vererek sürekli aynı tarzda çalışan ortaklarından ayrılıyor.

Çalışmalarını, Rojkind Arquitectos adlı bağımsız mimarlık ofisinde sürdüren Rojkind, konuşması boyunca katıldığı davetli yarışmalar ile özel sektörden gelen teklifler doğrultusunda yürüttüğü proje çalışmalardan örnekler sundu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/rojkind-mimarlari-dunya-icin-uretmeye-cagirdi_80180.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!