Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rojkind, Mimarları Dünya için Üretmeye Çağırdı

Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) bu akşamki (8 Haziran) konuğu Meksikalı mimar Michel Rojkind'di. YEM'de sezonun kapanış etkinliği olan 'Bulaşıcı Risk' başlıklı konuşmasıyla kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden Rojkind, tasarım sürecinde müşterinin ihtiyaçlarına kulak vermenin ve birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Esas olanın sadece

yapi.com.tr
Rojkind, Mimarları Dünya için Üretmeye Çağırdı

BR>


Nestle şirketi, yeni yapılacak fabrika binaları için Rojkind'e başvurduğunda, yapıda, müşterilerin çikolata yapımına bizzat şahit olacakları bir tünelin dahil edilmesini istiyor. Azteklerden gelen ve Meksika'nın önemli bir kültürel öğesini oluşturan çikolataya ait bir müzenin şimdiye dek yapılmamış olmasını büyük bir eksiklik olarak niteleyen Rojkind ise Nestle'nin aklını çeliyor. Firma yetkilileri teklifi memnuniyetle kabul ediyorlar ancak müzenin yapımı için 2,5 aylık bir süre tanıyorlar. Yorucu ve aksiliklerle dolu bir inşaat sürecinin ardından Rojkind, küçük kızının da ilgisini çekecek bir yapı hayata geçirmiş olmanın sevincini yaşıyor. Hayatın ve çevremizdekilerin bizi artık çocukluk dönemimizdeki gibi heyecanlandırmamasının büyük bir eksiklik olduğuna işaret eden Rojkind, Nestle Çikolata Müzesi'ni gezenlerin bunun farkına varmasını amaçlamış.



Rojkind son olarak, endüstriyel tasarım alanındaki çalışmalarına değindi. Ekonomik krizi fırsata dönüştürerek 'Agent' adında yeni bir şirket oluşturdukları dile getiren Rojkind, şirketin misyonunu 'stratejik akıl elçiliği' olarak tanımladı. Müşterilerinden birinin projeyi sahiplendiğini, daha sonra aralarına bir endüstri ürünleri tasarımcısı eklendiğini söyleyen Michel Rojkind, 'Agent' markası altında rahatsız edici ürünler tasarlamak istediklerini belirtti. İlk ürün çalışmalarının ise, polimerden yapılmış, bünyesinde GIS sistemi ve termal kamera barındıran bir 'şeffaf futbol topu' olduğu bilgisini verdi. "Neden klasik futbol topundan farklı bir top üretilmesin ki?" diyerek işe koyulan ekip, fütüristik bir tasarım çalışmasına girişerek zıpladığında ışık saçan, elle temas halinde renk değiştiren ve hızı ölçülebilen 'CTRUS C1 Cross Section' adlı alternatif bir 'meşin yuvarlak' yaratıyor.

Son söz olarak, tek başına çalışmaktan yana olmadığını dile getiren Michel Rojkind, birlikte çalışmanın önemini bir kez daha vurguladı ve mimarları sadece kendi yaşadıkları bölge için değil tüm dünya için düşünmeye ve üretmeye davet etti.

 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/rojkind-mimarlari-dunya-icin-uretmeye-cagirdi_80180.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!