Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rus TNK, Tüpraş'ın Rafinerilerine Talip

Rusya'nın önde gelen petrolcülük şirketlerinden TNK, Türkiye'nin özelleştirme kapsamındaki rafineri tesislerini satın almayı planlıyor. Rusya'

Dünya



b>Rusya'nın önde gelen petrolcülük şirketlerinden TNK, Türkiye'nin özelleştirme kapsamındaki rafineri tesislerini satın almayı planlıyor.
Rusya'nın 3. büyük petrol şirketi TNK adına açıklama yapan bir sözcü, TNK'nın CEO'su Viktor Vekselberg'in geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la biraraya gelerek 'bazı rafinerilerin özelleştirmelerine katılım ve teklif verme' konularını görüştüğünü, söyledi.

Süreç mayısta başlayacak

Özelleştirme kapsamına alınan petrokimya devi Petkim için halen teklif toplayan hükümet, mayıs ayında da Tüpraş için teklif almaya başlayacak. Bu yıl rafinerilerden 11 milyar doların üzerinde gelir bekleyen Tüpraş, Türkiye'nin rafineri kapasitesinin yüzde 90'ını elinde bulunduruyor. IMF'ye verilen niyet mektubunda yer alan '4 milyar dolar özelleştirme geliri' maddesi kapsamında hükümet çalışmalara hız verdi.

Bu arada, uluslararası petrol devi BP ile birleşme aşamasında olan TNK, Tüpraş konusunda varılacak herhangi bir anlaşmanın, BP birleşmesi dışında tutulacağını duyurdu. Şubat ayında varılan anlaşma çerçevesinde BP, 6.75 milyar dolar karşılığında yüzde 50 hisse satın alarak TNK'ya ortak olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rus-tnk-tuprasin-rafinerilerine-talip_4042.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!