Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rusya'dan Akkuyu için 5 Milyar Dolarlık Başvuru

Türkiye ile Rusya arasında yürütülen 20 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nde tarihi bir eşik aşıldı. Rusya, 5 milyar dolarlık yatırım öngörülen dördüncü ünite için de lisans başvurusunda bulundu.

yapi.com.tr
Rusya'dan Akkuyu için 5 Milyar Dolarlık Başvuru

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri, stratejik boyuta taşıyan en büyük proje Akkuyu Nükleer Santrali. İki ülke arasında yapılan anlaşma gereğince, Mersin-Akkuyu’da, her biri bin 200 megavat gücünde 4 üniteden oluşan nükleer santral inşa edilecek.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre; projeyi yürüten Rus enerji şirketi Rosatom, birinci ve ikinci ünitelerde inşaat çalışmalarını sürdürüyor. İlk ünitenin, 2023 yılında işletmeye girmesi bekleniyor. E

İkinci ünitenin, birinciden bir yıl sonra, 2024 yılında devreye alınması hedefleniyor. İkinci ünitenin de temel betonunun atıldığı, öngörülen takvimde sahada işlerin yürütüldüğü belirtiliyor.

 

 

Rosatom, 2019 yılında üçüncü ünite için lisans başvurusu yapmıştı. Nükleer Düzenleme Kurumu NDK, başvuruyu inceliyor ve çok yakında üçüncü ünitenin lisanslama işleminin tamamlanabileceği ifade ediliyor. Üçüncü ünitenin inşa edileceği bölgede zemin çalışmalarının başlatıldığı kaydedildi. Bu ünite de 2025 yılında işletmeye girecek.

Ruslar, kısa süre önce bin 200 megavatlık dördüncü ve son ünite için de lisans başvurusu yaptı. Böylece, nükleerde “dörtte dört” süreci tamamlanmış oldu.

Devlet, Akkuyu’da üretilecek elektriği 15 yıl boyunca satın alacak. Her bir kilovatsaat için ödenecek tutar, KDV hariç 12.35 sent.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rusyadan-akkuyu-icin-5-milyar-dolarlik-basvuru_180340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!