Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sabancı Otel ve Lüks Konut Yapacak

Vista’nın patronu Dilek Sabancı, turizmin ardından gayrimenkulde de büyüyecek. Sabancı, kendisiyle aynı ismi taşıyan gayrimenkul şirketiyle, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya’da otel zinciri, lüks konut ve ofis yapacak. İtalya’da butik otel yapan Sabancı, Alaçatı’da 60 dönüm üzerinde resort otel, İstanbul’da ise rezidans yapmaya hazırlanıyor.

Hürriyet EMLAK
Sabancı Otel ve Lüks Konut Yapacak

BR>
Resort otel, beş yıldızlı otel projeniz olduğundan söz ettiniz ama, oraya gelmeden önce…Sizin Çeşme-Alaçatı’da bir butik otel projeniz vardı. Ne oldu, hangi aşamada?

Projeler çizildi, onaylanma aşamasında; Turizm Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Butik- resort otel olacak. Mesele Ritz Carlton Resort gibi veyahut Four Seasons gibi bir zincir gelip işletebilecek. Türkiye’de mevcut olmaları, şehir ve butik otel işletmeciliğinde hem de tatil köyü işletmeciliğindeki tecrübelerinden dolayı Ritz Carlton ve Four Seasons gibi zincirlerle anlaşmayı tercih ederiz. Bu zincirler Türkiye’de mevcut oldukları için müşterilerini rahatlıkla Çeşme’ye kaydırabilirler. Ya da Uzak Doğu’daki otel zincirlerinden Amanpuri, Banyan Tree gibi bir zincirin gelip işletebileceği oteller olacak. Amanpuri, Banyan Tree ve Six Senses gibi zincirler tamamen resort otelleri. Onların da müşterileri var ama daha limitli resort konusunda. Halbuki Four Season ya da Ritz Carlton’la ortak olduğunuzda Antalya, Bodrum’da bir şehir oteli de yapabilirsiniz. Fakat Six Senses ile Bodurum’da ya da Antalya’da şehir oteli yapamazsınız. 

Alaçatı’daki otelin bulunduğu arazi ne kadar büyüklükte?

Yaklaşık 60 dönüm. 62 bin 224 metrekareye serpiştirilmiş şekilde… Bunun 6.5 dönümü bize ait. Diğerini 49 yıllığına Hazine’den kiraladık. Toplam 85 anahtar olacak. Otelin yanı sıra  26 tane otelin kendi kiralanabilir villası olacak. 9 tane de satılabilir villa. Toplam 35 villa yapıyoruz. Otelin satılan villalarındakiler hariç, 76 tane odası olacak. 

Otelin inşaatı ne zaman başlayacak, ne zaman hizmete girer?

İnşaat izni aldığımız taktirde bu yılın sonunda inşaata başlanacak. Alaçatı Resort’ün 2013 sonu, 2014’ün başı gibi hizmete girmesini planlıyoruz.  

İşletmesi için hangi zincirlerle görüşüyorsunuz?

Biraz önce sözünü ettiğim bütün otel zincirleriyle görüşüyoruz. Four Seasons, Ritz Carlton, Amanpuri, Banyan Tree, Teddy, Six Senses… Hepsiyle görüşüyoruz. Bakalım hangisiyle anlaşacağız. Pazarlık meselesi tabii. Biz onlara management’ı vereceğiz.

Alaçatı’daki otelin yatırım maliyeti ne kadar?

Maliyetler farklılık gösteriyor. Şu anda onu veremiyorum.

Dediniz ki şehir otelleri de düşünüyoruz….

Evet, İstanbul, Antalya, Bodrum ve İzmir olabilir. Butik tarzda oteller düşünüyoruz. Beş yıldızlı da olabilir. Konut çok daha karlı. Para daha çabuk dönüyor. Yaptıktan sonra satıyorsunuz. Otel biraz daha meşakkatli iş, para daha uzun sürede dönüyor. Geriye dönüşü en az 10-12 yıl sürüyor. Ama daha kalıcı bir iş. Otel sizin oluyor, konutu yapıp satıyorsunuz, bir tek adınız yaşıyor. 

İstanbul’da otel yatırımı için Anadolu, Avrupa yakası olarak özellikle düşündüğünüz bir yer var mı?

Öncelikle Avrupa yakası. Daha fazla hareketliliğin olduğu yer burası çünkü. 

İTALYA’NIN EN ÜNLÜ BÖLGELERİNDEN CHİANTİ’DE BUTİK OTEL

Sizin İtalya’da da bir otel projeniz vardı? O ne oldu?

İtalyan bir arkadaşım var, onunla ortak 9 odalı bir butik otel açıyoruz. Projeye başlayalı iki yıl oldu. Floransa’nın dışında; meşhur üzüm bağlarının ,Chianti şaraplarının olduğu o bölgede. Yanında kilise var, orda düğün organizasyonları yapılabilir. Arkadaşıma ortak oldum, orayı restore ediyoruz, otel haline getireceğiz. 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/sabanci-otel-ve-luks-konut-yapacak_77299.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!