Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sahile AVM Duvarı Yargıyı Dinlemiyor

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: Ataköy’de yargı kararı boşa düşürülmeye çalışılıyor.

yapi.com.tr
Sahile AVM Duvarı Yargıyı Dinlemiyor

Bakırköy Belediyesi Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Ataköy sahilinde yoğun yapılaşmaya neden olacak Ataköy Marina Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesine karşı yıllardır mücadele ettiklerini belirterek projeye ruhsat vermediklerine dikkat çekti. Daha önce de buraya aynı projenin yapılmak istendiğini söyleyen Kerimoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün söz konusu projeye verdiği ruhsatların iptali istemiyle açtıkları davayı kazandıklarını anlattı. Bakanlığın proje hakkında olumlu bir karar vermesi durumunda tekrar yargı sürecini başlatacaklarını vurgulayan Kerimoğlu, “Mahkeme kararını boşa düşürmeye çalışıyorlar” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu projeye ilişkin süreci Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'a anlattı. Kerimoğlu bu projenin hayata geçmesi için yaklaşık 10 yıldır çalışmaların olduğuna dikkat çekerek “Bakırköy Belediyesi’nden 4 yıl önce Ataköy sahilinde yapılaşma yoğunluğuna neden olacak Marina AVM projesine ruhsat istendi. Biz de 4 gerekçeden dolayı bu projeye ruhsat vermedik. 4 gerekçemiz şuydu: İlk olarak proje yapı yoğunluğuna neden olacaktı. Halkı sahilden uzaklaştıracaktı. Projeyle kıyı kenar çizgisi ihlal ediliyordu ve projenin yapılmak istendiği alan 1. deprem kuşağında yer alıyor. Gerekçelerimiz bugün de değişmedi” dedi.

Ruhsat bakanlıktan
Bu sürecin ardından şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne başvurarak ruhsat aldığına dikkat çeken Kerimoğlu, “Önce kamuoyu baskısı oluşturdular. Projenin çevreye uyumlu olacağını, sahille Bakırköy’ü buluşturacağını, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını savundular. Bir referandum yaptık. ‘Halka soralım’ dedik. 2016’da yapılan referandumda az farkla projeye ‘evet, yapılsın’ oyu çıktı. Tabii referanduma katılanların bir kısmı da çalışanlar ve esnaftı. Bakırköy Belediye Başkanı olarak referandumda çıkan karara rağmen yine de ruhsat vermedim. Bunun üzerine adı geçen firma bizden ruhsat alamayınca bakanlıktan 2016 yılında 2 adet ruhsat aldı” dedi.

Haberin tamamına linkten  ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/sahile-avm-duvari-yargiyi-dinlemiyor_169717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!