Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Salda Gölü'nde Doğal Güzellikleri Ön Plana Çıkaracağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresinin özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini belirterek, "Bununla alakalı Millet Bahçesi projemizi de o alanda gerçekleştireceğiz ki Salda Gölü kenarında, kıyı-kenar çizgisi içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyecek, doğal güzellikleri orada ön plana çıkaracak projeyi yapacağız" dedi.

yapi.com.tr
"Salda Gölü'nde Doğal Güzellikleri Ön Plana Çıkaracağız"

Ankara'da, 'Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi' temasıyla düzenlenen 11'inci Büyükelçiler Konferansı'nın konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın çalışmalarını ve 2023 hedeflerini anlattı. Bakan Kurum, dünyayı ilgilendiren en önemli konulardan birinin iklim değişikliği olduğunu belirterek, Bakanlık olarak iklim değişikliğiyle ilgili kararların alındığı uluslararası süreçlere en aktif şekilde katılarak ülkeyi temsil ettiklerini kaydetti. DHA'da yer alan habere göre; Türkiye'nin iklim değişikliğinden etkilenecek Akdeniz Havzası bölgesinde yer aldığını belirten Bakan Kurum, "Son yıllarda da bu iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını yaşıyoruz. Bir aylık yağışların bir saatte düştüğü, ciddi anlamda yağış miktarının arttığını görüyoruz. Ülkemizde hiç görülmeyen hortumları yaşamaya başladık. İki gün önce Rize'de sel, Sakarya'da, Düzce'de, Artvin'de görmüş olduğumuz seller ev, okul, tarım alanlarını tehdit ediyor. Mallarımızın zarar görmesine sebep oluyor. İklim değişikliği herkesi etkiliyor" dedi.

Salda Gölü'nü özel çevre koruma bölgesi ilan ettik
Bakan Kurum, doğal güzelliklerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük çaba sarf ettiklerini kaydederek şunları söyledi: "Salda Gölü ve çevresini özel çevre koruma bölgesi ilan ettik. Bununla alakalı Millet Bahçesi projemizi de o alanda gerçekleştireceğiz ki Salda Gölü kenarında, kıyı-kenar çizgisi içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyecek, doğal güzellikleri orada ön plana çıkaracak projeyi yapacağız.

Kıyı-kenar çizgisinin arkasında kalan alanlarda da vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını giderecekleri alanların dışında hiçbir yapılaşmaya izin vermeyecek projeyi yapıp gelecek nesillere aktaracağız. Bizler her projede çevremizi, doğamızı koruyarak hareket ediyoruz. Önceliğimiz doğal güzellikleri koruyarak gelecek nesillere aktarmaktır. Bu noktada doğal ve tarihi güzelliklerin bize bırakılmış bir emanet olduğunu düşünüyoruz. Projelerimizi bu anlayış doğrultusunda gerçekleştiriyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/salda-golunde-dogal-guzellikleri-on-plana-cikaracagiz_174347.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!