Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapılaşma Salda Gölü’nün Sonu Olur

Çevre Bakanlığı’nın projesinde birçok betonarme bina bulunduğunu söyleyen Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “Burada başlayacak bir yapılaşma Saldivler’in sonu olur.” dedi.

yapi.com.tr
Yapılaşma Salda Gölü’nün Sonu Olur

Türkiye’nin Maldivler’i diye anılan Salda Gölü’nün bulunduğu Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, göl çevresinde yaşanacak yapılaşmayı anlattı: Şenel, Çevre Bakanlığı’nın projesinde bungalov evlerden asansörlü ve klimalı sağlık yapılarına, mescit, kafeterya ve tuvalete kadar birçok betonarme bina bulunduğunu belirterek, “Burada başlayacak bir yapılaşma Saldivler’in sonu olur.” dedi.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'ne yapılacak projenin detaylarını anlattı. “Salda Gölü, Türkiye ve dünya kamuoyuna mal olmuş bir yer. Sadece benim ilçe belediyeme bırakılamayacak kadar da ciddi bir konu.” diyen Şenel, “Burada arazisi olan 5 vatandaşımız dava açtı. Avukat grupları konuyu takip ediyor. Saadet Partisi bir heyetle geldi, gördü, bizden de bilgi aldılar. Çevreciler, bilim insanları kampanyalar başlattı. Burada başlayacak bir yapılaşma buranın sonu olur. Ayder ve Uzungöl'de yaşadığımız gibi.” ifadelerini kullandı.

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, şunları söyledi: “Biz burada Burdur, Antalya, Denizli, Muğla milletvekilleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptık, bunları anlattık. Bu planlar kamuoyunda tepki çekince Bakan dedi ki: ‘İlk 300 metreye bir şey yapmayacağız.’ Ama durum tam tersi. Projelerde de görünüyor, hem de her iki sit bölgesinde var. Kıyı kenar şeridinden 50 metre yukarısı birinci sit, bir 50 metre daha yukarısı ikinci sit bölgesi… Bizzat Çevre Bakanlığı tarafından karar verilmiş sitler bunlar. Birinci sitte yürüyüş yolları, oturma alanları konmuş. İkinci sitte ise bungalov evler var. Asansörler, klimalı sağlık yapıları, betonarme binalar var. Aynı projede kafeterya, mescit, tuvalet bulunuyor. Hatta bazı kısımlara da kentsel dönüşüm alanları konulmuş.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilasma-salda-golunun-sonu-olur_174721.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!