Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Salıpazarı Limanı Devredildi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) uzun yıllardır kullandığı Karaköy Salıpazarı Limanı’nı 24 Şubat 2014 tarihinde sessiz sedasız “İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş”ye devretti.

yapi.com.tr
Salıpazarı Limanı Devredildi

DHA'nın haberine göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından 27 şubat 2014’te Deniz Ticaret Odaları, İstanbul Valiliği ve ilgili kurumlara yazılan yazıda “İstanbul Salıpazarı Limanı Fiili devir ve teslim protokolü” ile Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş’ye 24 şubat 2014’te fiilen devredilmiştir. Kuruluşumuz tarafından bundan böyle İstanbul Sarayburnu ve Kuruçeşme Rıhtımı’nda limancılık faaliyetlerine devam edecektir” denildi.

Nostaljik liman Salıpazarı

Salıpazarı Limanı’nın inşaatına 1892 yılında başlandı. Salıpazarı Limanı 1895 yılından itibaren gemilerin yanaşmaya başladığı İstanbul’un tek kruvaziyer limanı. Yılda 650.000’e yakın turist, Avrupa’nın en uğrak ilk 10 limanından biri olan Salıpazarı Limanı’ndan İstanbul’a giriş yapılıyor. Kruvaziyer turizmi ile ülkemizi ziyaret eden turistlerin en uğrak noktası olan Tarihi Yarımada, Beyoğlu ve İstanbul’un en önemli turistik merkezlerine yakın konumuyla önem kazanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/salipazari-limani-devredildi_117684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!