Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Samsun'da Yeşil Alana 12 Kat İmar İzni

Samsun Büyükşehir Belediyesi, imar planlarında yeşil alan görülen kendisine ait arazi için önce imar değişikliği yaparak konut alanına çevirdi, sonra 12 katlı bina için meclis kararı aldı.

yapi.com.tr
Samsun'da Yeşil Alana 12 Kat İmar İzni (Fotoğraf: AA)

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesinde düşük kat nedeniyle geçen yıl 60 milyona satamadığı araziye 12 kata kadar bina yapılmasına izin verdi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; konu belediye meclisinde tartışmalara neden olurken, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, imar değişikliğinin bölgede haksız bir rekabete yol açacağını söyleyerek itiraz etti. AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla imar değişikliği yapıldı.

Balaç mahallesinde vatandaşın yapılaşma izni 4 kat olarak kalırken, tapusu belediyede olan yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda 12 kata çıkarıldı. Ardından da Başkan Demir, araziyi 345 milyon 154 bin lira bedelle 28 Eylül tarihinde yapılacak ihaleyle satışa çıkardı.

Konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent Kıyı İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, “Orası vadidir. Zorunlu olarak yeşil alan olarak kalmak zorundadır. Su baskınları açısından çok riskli alandır. Konuta dönüştürülmesinin hiçbir kamu yararı yoktur. Bu kentin imar planları belediye başkanının keyfine göre yapılamaz." dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/samsunda-yesil-alana-12-kat-imar-izni_199564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!