Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Samsun’da Kamulaştırma Bedeli İsyanı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Canik ilçesinde otopark yapmak için kamulaştırma yaptı. Kamulaştırma bedeli olarak vatandaşların evlerine 170 ila 200 bin lira arasında ücret ödeyecek olan belediyeye vatandaşlar tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Samsun’da Kamulaştırma Bedeli İsyanı

Samsun’un Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’ne otopark yapmak için 2020 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlayan AKP'li Büyükşehir Belediyesi, aynı yıl içerisinde bazı evleri de yıkmaya başladı. Belediye evleri yıkılacak olan vatandaşlara da tahliye yazısı gönderi. 170 ila 200 bin lira arasında kamulaştırma bedelini az bulan vatandaşlar ise eylem yaptı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; belediyenin bir yıl önceki kamulaştırma bedelinden evlerini almaya çalıştığını söyleyen mahalle sakinleri, artan fiyatlar ve enflasyon nedeniyle zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Vatandaşlar adına açıklama yapan Ahmet Kaya, haklarını aramak için sokağa çıktıklarını belirterek, “Dairelerimize belediye tarafından 170 bin ile 200 bin lira arasında bir değer biçildi. Bu parayla biz normal standartlarda bir daire alamayız. Hatta gecekondu bile alamayız. Kamulaştırmayı gerekçe göstererek Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme yoluyla tapularımıza el koyması mülkiyet hakkının gaspıdır. Kış ayı yaklaşırken bizi sokağa atıyorlar. Kendi tapulu dairemizden kapı dışarı edilerek kiraya mahkum ediliyoruz.” dedi.

Beş katlı binasına 430 bin lira değer biçilen Selim Serdar ise; “Bu parayla bir daire alamıyorum. Sadece binanın dış cephesini yaptırmak için 100 bin lira, doğalgaza ise 120 bin lira harcadım. Bana hiç sormadan ve danışmadan devlet elimdeki tapuyu nasıl alabilir?” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/samsunda-kamulastirma-bedeli-isyani_193361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!