Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şan Sineması Hayata Dönüyor

Azınlıkların, vakıf malları üzerinde işlem yapabilmesine imkan veren, Avrupa Birliği Uyum Yasası’nın meclis’ten geçmesiyle Şan Sinemasının 15 yıllı

NTV-MSNBC
Şan Sineması Hayata Dönüyor

b>Azınlıkların, vakıf malları üzerinde işlem yapabilmesine imkan veren, Avrupa Birliği Uyum Yasası’nın meclis’ten geçmesiyle Şan Sinemasının 15 yıllık bekleyişini sona eriyor.
Ermeni Cemaati, şimdi, 1987 yılındaki kuşkulu yangından bu yana harap bir şekilde bekleyen ve İstanbulluların yakından tanıdığı, pekçok sanatseverin özlemle andığı sinemayı restore etmeye hazırlanıyor. Yeni yasayla şehrin dört bir yanındaki azınlık vakıflarına ait tarihi binaların, boş arsaların, atıl yapıların da kaderleri değişecek.
Azınlıkların, vakıf malları üzerinde işlem yapabilmesine imkan veren, Avrupa Birliği Uyum Yasası’nın meclis’ten geçmesinin ardından, cemaatler de çalışmalara başladı.. Sözkonusu vakıf malları arasında, İstanbulluların yakından tanıdığı ve pekçok sanatseverin özlemle andığı bir bina da var. Elmadağ’daki Şan Sineması... Ermeni Cemaati, şimdi, 1987 yılındaki kuşkulu yangından bu yana harap bir şekilde bekleyen sinemayı restore etmeye hazırlanıyor.
Şubat 1987 gecesiydi.... O gece birçok oyuna sahne olan ünlü Şan Sineması şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale geldi ve perdeler kapandı. O günden bugüne geçen 15 yılda Şan Sinemasının bulunduğu alana tek bir çivi çakılamadı. En büyük engel azınlıkların vakıf malları üzerinde işlem yapabilmesini engelleyen yasalar oldu. Şan Sineması, bu yüzden yıllar boyunca onarılmayı bekledi. Meclis’ten geçen AB’ye uyum yasaları ise Şan Sinemasının 15 yıllık bekleyişini sona erdirecek.
Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’e göre yasalardaki bu değişiklik çok olumlu. Ancak yıllardır istenen bir hakka AB aracılığıyla kavuşmak onu düşündürüyor. Dink “Biz bunun AB uyum yasaları içinde çıkmasını istemezdik. Kamuoyunda Avrupa istedi, Türkiye yaptı gibi bir imaj var. Bu şekilde verilsin istemezdik” şeklinde konuştu.
Gazeteci Hrant Dink, Şan Sinemasının bir sembol olduğunu söylüyor. Yeni yasayla şehrin dört bir yanındaki azınlık vakıflarına ait tarihi binaların, boş arsaların, atıl yapıların da kaderleri değişecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/san-sinemasi-hayata-donuyor_1491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!