Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ümraniye'de Modern Sinema

1994'te Akmerkez'de açtığı üç salonla sinemayı Türkiye'de ilk kez bir alışveriş merkezine sokan AFM Sinemaları, yeni yapılanma sürecinin başında koydu

Radikal
Ümraniye'de Modern Sinema

994'te Akmerkez'de açtığı üç salonla sinemayı Türkiye'de ilk kez bir alışveriş merkezine sokan AFM Sinemaları, yeni yapılanma sürecinin başında koyduğu hedeflerinden birini daha hayata geçirdi. Önceki gece AFM Sinemaları'nın yeni kompleksi, altı sinema salonu ve 1400 koltuk kapasitesiyle kapılarını Carrefour Ümraniye Alışveriş Merkezi'nde açtı.

Saat 20.30'da başlayıp 22.00'ye kadar devam eden kokteyl bir sinema kompleksinin açılışından çok, Oscar törenlerini andırıyordu. Daha Ümraniye sınırlarına girmeden havadaki lazer gösterisi etkinliğin sinyallerini veriyordu. Kırmızı halı, mor ve beyaz balondan hortumlar, yanıp sönen ışıklar ile hıncahınç kalabalık, etkinliği sıradan bir film gösteriminden farklı kıldı. Kokteylde kimi sosyetik isimlere karşılık; Atilla Dorsay, Mustafa Altıoklar ve Toprak Sergen dışında sinema dünyasından tanınmış sima yoktu.

Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir'in yaptığı konuşmanın ardından kürsüde yerini alan Genel Müdür Mehmet Altıoklar, projenin hayata geçirilmesinde katkıda bulunan herkese ödüllerini dağıttı. Saat 22.00'de 'Austin Powers 3-Altınkuş' adlı filmin gösterimiyle devam eden gece, perküsyon partisiyle noktalandı.

Akdemir ailesi tarafından 1965 yılında kurulup Beyoğlu'nda iki salonla hizmet vermeye başlayan AFM Sinemaları, bugün yedi il ve 19 bölgede 87 salona sahip. AFM'nin imza attığı ilkler arasında 1993 yılında getirdiği dijital ses sistemi, 1997'de Tatilya'da hizmete soktuğu otomobille girilen açık hava sineması, akıllı kart AFM Gold Card, 2001 yılında açtığı 11 salonlu Megaplex ve 2002 yılında düzenlediği ilk AFM Bağımsız Film Festivali/!fistanbul sayılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/umraniyede-modern-sinema_2112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!