Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Saraçoğlu Mahallesi’ndeki Tescilli Ağaçlara Zarar Veriliyor”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’ndeki tescilli ağaçlara zarar verildiğini, tescilli bitki gruplarının taksi durağı gibi yapılarla istila edildiğini bildirdi.

yapi.com.tr
“Saraçoğlu Mahallesi’ndeki Tescilli Ağaçlara Zarar Veriliyor”

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Saraçoğlu Mahallesi Kumrular Sokak’taki tescilli ağaçlar taksi duraklarının içine hapsedilmiş, üzerlerine ilanlar asılarak zarar verilmiştir. Sözde restorasyon adı altında inşai faaliyetlerle Saraçoğlu'nun değerleri yok edilirken, Saraçoğlu Mahallesi’ndeki tescilli ağaçlara telafisi imkansız zararlar verilmektedir. Koruma Kurulu’nu göreve davet ediyoruz.” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti: “Çevre Şehir İl Müdürlüğü’ne ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na resmi yazıyla başvurarak, Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14.4.1979 tarih ve A-1610, 08.06.1979 gün ve A-1674, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 02.03.2993 tarih ve 2877 sayılı kararı ile Kentsel SİT olarak belirlenen Namık Kemal Mahallesi’nde (Saraçoğlu Mahallesi) bitki varlığı ile ilgili yaptığımız tespitlerde, tescilli ağaçların yaşamsal durumları  ile ilgili gelinen son durumun endişe verici olduğunu bildirdik. Kentsel SİT statüsü altında Saraçoğlu Mahallesi’nde de bulunan tüm bitki örtüsü koruma altındadır. Koruma Kurulu acilen harekete geçmelidir.

Saraçoğlu Mahallesi tescilli bitki varlıklarının yapı grupları (taksi durağı vb) ile istila edilmesine hemen son verilmelidir. Kuruldan, gerekli müdahalenin yapılarak tescilli bitki varlığının zarar görmemesini sağlayacak önlemleri tesis etmesini ve Bilgi Edinme Kanunu gereğince tarafımıza bilgi verilmesini de talep ettik.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglu-mahallesindeki-tescilli-agaclara-zarar-veriliyor_186785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!