Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saraçoğlu’nda Okul Bahçesi, Konteyner Bahçesine Dönüştü

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu’ndaki tarihi Namık Kemal Ortaokulu bahçesinin konteyner bahçesine dönüştürüldüğünü bildirdi.

yapi.com.tr
Saraçoğlu’nda Okul Bahçesi, Konteyner Bahçesine Dönüştü

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan ve restorasyon adı altında mekanın ruhunu yok edecek inşaat çalışmalarının yapıldığı Saraçoğlu Mahallesi’nde, atılan her adımı titizlikle takip etmeyi sürdürüyor.

Tarihi Namık Kemal Ortaokulu’nun bahçesinin konteyner bahçesine dönüştürüldüğünü bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılması planlanan ağaç budama işlemlerini de takip ediyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Saraçoğlu Mahallesi’nde tescilli kültür varlıklarına yapılan müdahaleler, restorasyon bilimine aykırı uygulamalar, gizli saklı devam eden süreçler Saraçoğlu Mahallesi’ne yönelik endişelerimizi daha da büyütüyor. Namık kemal Ortaokulu’nu ticaret ve işyeri için boşalttılar. Çocuk seslerinin sıcaklığıyla dolan okul bahçesi, şimdilerde yerini konteynırların soğukluğu ile doldurulan metal bahçesine bıraktı. Gözlerimizin önünde Cumhuriyet’in simge yapılarından, kent merkezindeki nefes alanımız olan Saraçoğlu Mahallesi, hukuksuzca tahrip ediliyor. Öte yandan Saraçoğlu Mahallesi’nde bazı ağaç budama işlemlerine ilişkin etüt yapıldığı ve budama çalışmalarının başlayacağı bilgimiz dahilindedir. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na yazı yazarak işlemin kurul kararıyla yapılıp yapılmadığını ve işlemlere ilişkin detaylı bilgi istedik. Saraçoğlu Mahallesinde yapılacak budama işlemlerine ilişkin meslek odalarının temsilcilerinin de olduğu bir heyet oluşturulması, her aşamasının kamuya şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi konusunda idareleri uyarıyoruz.” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti: “Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan her işlemi sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Saraçoğlu Mahallesi kamusal kullanıma kazandırılıncaya kadar, özgün değerinin korunması mücadelesinden geri adım atmayacağız. Bilime aykırı yapılan restorasyon sürecini, ağaçlara ve tarihi yapılara yönelik müdahaleleri takip ediyor ve gerekli işlemleri yapıyoruz. Bir çivi dahi çakılamayacak olan alanda kepçelerle inşai çalışmalar, çelik kapılar, özgün malzemenin yok edilmesi, uygulamanın restorasyon bilimine ve 2863 sayılı Koruma Kanunu’na aykırı yapıldığının kanıtıydı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak biz ses çıkarmaya ve tescilli kültür varlıklarını korumaya devam edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglunda-okul-bahcesi-konteyner-bahcesine-donustu_183040.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!