Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saraçoğlu’nda İnşai Çalışmalar Başladı

Davalar devam ederken Saraçoğlu’nda inşai çalışmaların başlamasına tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Koruma Kurulu’na çalışmayı acilen durdurma çağrısı yaptı.

yapi.com.tr
Saraçoğlu’nda İnşai Çalışmalar Başladı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyet’in simge yapılarından Saraçoğlu Mahallesi’ni korumak için mücadeleyi bırakmıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, davalar devam ederken, restorasyon skandallarına imza atan firmanın inşai çalışmalara başladığını bildirdi ve Koruma Kurulu’na “Cumhuriyetin İlk toplu konut projesi ve kent merkezindeki ender nefes alma mekanlarından olan Saraçoğlu Mahallesi’ne telafisi mümkün olmayan zararlar verilebilir. Süreci acilen durdurun.” çağrısında bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Davalar devam ederken, mahkemeye bilgi belge göndermeyerek süreci uzatanlar, hukuk süreci tamamlanmadan Saraçoğlu’nda inşai çalışmaları başlattılar. Bu çalışmalar Saraçoğlu Mahallesi’ne telafisi mümkün olmayan zararlar verecek. Kamusal nefes alanımız olan Saraçoğlu’nu rant uğruna tarumar etmeleri an meselesi. İş makineleri ve kepçelerle Saraçoğlu Mahallesi’ne girmek, züccaciye dükkanına girmiş fil durumudur. Ankara I Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu göreve davet ediyoruz. Saraçoğlu gözbebeğimizdir. Koruma kurulu kentin doğal, kültürel varlıklarını ve kamu yararını gözeterek inşai çalışmaları durdurmalıdır.” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti: “Covid fırsatçılığı yaparak, Saraçoğlu’nda ağaç katliamı yapanların, tarihi mahalleyi otopark olarak kullanan ve tarihi mahalleyi katletmek için restorasyon işini skandallarla anılan firmaya verenlerin rant ve talan ısrarı devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara şubesi olarak mücadeleyi hiç bırakmadık ve bırakmayacağız. Saraçoğlu Ankara’nın göz bebeğidir. Açtığımız dava sonucu daha önce de Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasını içeren Koruma Amaçlı İmar Planı iptal ettirmiştik. Yeniden plan yaptılar, buna da dava açtık. Açtığımız davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara 23. İdare Mahkemesi’nin istediği bilgi ve belgeleri göndermedi. Mahkeme ikinci kez bilgi ve belge istedi. Hukuksal süreci geciktirmeye çalıştılar. Şimdi de dava devam ederken, Saraçoğlu’nun katledileceğinin göstergesi olan restorasyon skandallarıyla anılan firma, inşai çalışmalara başladı. Hukuksuzluk diz boyu. Ancak Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bilim ve teknikten aldığımız güçle Saraçoğlu’nu korumak için bütün girişimlerde bulunacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglunda-insai-calismalar-basladi_181971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!